Ovako je sprečena projekcija filma „Albanke su naše sestre“ u Nišu (VIDEO)

Četnički vojvoda i narodni poslanik Srpske radikalne stranke iz Niša u dva mandata, Branislav Vakić sprečio je sinoć projekciju filma „Albanke su naše sestre“ (TREJLER). On je to uradio tako što je ušao oko 19 časova sa grupom momaka u Medija i reform centar, a iz VIDEO materijala se može videti na koji način je to učinjeno.

Pre toga više od 20 mlađih ljudi je skandiralo u Obrenovićevoj ulici razne parole, a pevane su i pesme o Kosovu i Metohiji. Projekcija je, kako saznajemo iz medija, prekinuta i u Kraljevu.

Situacija je sve vreme bila napeta i na ivici sukoba. Kada je došla policija, legitimisala je Vakića i posle višeminutnog razgovora, ispratila ga do vrata Medija i reform centra.

Branislav Vakić, kako saznajemo u SRS je još uvek član ove partije, ali nije aktivan.

Mi osuđujemo svako nasilje, ali i realizaciju filmova koji imaju za cilj satanizovanje srpstva. Gradski odbor nije znao za ovo sprečavanje projekcije filma – saopštio nam je Tihomir Perić, član Centralne otadžbinske uprave SRS.

Pokret Obraz preuzeo je sinoć odgovornost za sprečavanje projekcije dokumentarnog filma „Albanke su naše sestre“ u Nišu. Ovo je preneo list „Blic“, mada se u Media i reform centru nisu videla obeležja ove organizacije koju je formirao pokojni srpski intelektualac i Nišlija, Nebojša Krstić.

Ta organizacija, kako tvrdi dnevnik „Blic“, u saopštenju navodi da su sprečili prikazivanje filma, jer smatraju da iza „prividno miroljubivog naslova krije otvorenu mržnju prema Srbiji i srpskom narodu“.

Dokumentarac su zajednički snimili Nezavisno društvo novinara Vojvodine, BIRN Kosovo i forum ZFD, uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

M.S.

Video emitujemo uz dopuštenje autora Miljana Jokića

2 Comments

  1. Једна од њих је и Елфета Весели. Пре него што је убила дванаестогодишњег дечака Слободана Стојановића из села Каменица, свог комшију, испаливши му метак у главу, зверски га је мучила: одсекла му је прсте на ногама, руке до лаката, уво…
    „Албанке су наше сестре“…
    http://srbin.info/…/potresna-prica-slobodan-stojanovic-det…/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *