Ozimić: Privatizacija medija je otvoreni proces urušavanja srpskih nacionalnih interesa

Gradjanin: Nebojša Ozimić, istoričar
Gradjanin: Nebojša Ozimić, istoričar

Sanjao sam ovih dana svašta ali mi je jedan upozoravajući san ostao u sećanju da mi se koža naježila. Moram da ga ispričam inače nemam kud.

Dakle:

Do 1.jula 2015. biće izvršena privatizacija domaćih elektronskih medija i već narednog dana ćemo znati na čemu smo. Jesmo li zadržali u vlasništvu građana Srbije pojedine televizije ili smo ih, kao što se to čini već preko deceniju, prepustili ubitačnoj filozofiji “ ko da više“. Tom filozofijom, koja je pogubna po svaki nacionalni interes, za male novce smo izubili strateške fabrike. Pa ipak, koliko god to izgledalo nepopularno, reba reći da ništa nije gore od takve privatizacije medija.Pod pretpostavkom da će one male televizije koje se nalaze blizu pogranične teritorije kupiti bolje stojeći partneri iz susednih zemalja, za potrebe pravljenja programa na maternjem jeziku vlasnika televizije, može se pretpostaviti da će Bujanovac i Medveđa “ progovoriti“ umesto srpskog albanski, naša NTV bugarski, Knjaževac, Zaječar, Negotin bugarsko -rumunski a na severu Senta, Suboica i ostalo – mađarski. Na taj način će sa velikog dela srpskih medija već 2.jula biti proteran srpski jezik da bi, u narednim godinama, bio sveden, taj isti srpski jezik, na Beogradski pašaluk.

srbin.info
foto srbin.info

Sa dojučerašnjih srpskih medija zemlje iz okruženja će naše komšije plasirati svoju državnu politiku u odnosu prema Republici Srbiji i tako vrlo lako može da započne otvoreni proces urušavanja srpskih nacionalnih interesa i proterivanja srpskog jezika sa istih. Onda je to početak kraja. Nemoj posle da bude nismo znali…

Probudio sam se,trgao se iztraumatičnog sna sav srećan što sam napokon na javi. Za svaki slučaj, prenosim spisak stanica na teritoiji Srbije. Naravno tu nisu sve, one su odavno kupljene….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *