Palilulski turnir u basketu povodom Dana mladih

Gradska opština Palilula i Kancelarija za mlade Grada Niša, obeležili su Međunarodni dan mladih, organizovanjem takmičenja u BASKETU i druženje mladih, na sportskim terenima OŠ “Branko Miljković“. Ovu sportsku manifestaciju, koja je okupila osam ekipa, predstavnika niških gradskih opština, otvorio je Boban Džunić, direktor Elektrodistribucije Niš, do nedavno predsednik Gradske opštine Palilula.

160815-basket-palilula

O Međunarodnom danu mladih i aktivnosti mladih govorili su: Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula, Lazar Dinić, član Veća GO Palilula, Stevan Živković, koordinator Kacelarije za mlade Grada Niša.

Ceo program je osmišljen tako da stavlja akcenat na kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih, promociju mobilnosti mladih, ukazuje na aktuelna pitanja koja utiču na položaj omladine u društvu, istakao je Aleksandar Ždrale, predsednik opštine Palilula.

Prvo mesto na turniru u basketu osvojila je ekipa opštine Niška Banja, drugo mesto mladi Elektrodistribucije Niš a treće Gradske opštine Palilula. Takmičarima je uručio pehare i zahvalnice Lazar Dinić, član Veća GO Palilula.

Svetske Konferencije ministara zaduženih za omladinu i proglasila 12.avgust Međunarodnim danom mladih. Generalna skupština UN usvojila je 1999. godine Rezoluciju 54/120, kojom se prihvata preporuka. Dan mladih je zamišljen kao dan kada je pažnja usmerena na probleme mladih širom sveta i kada se ukazuje na promene koje mladi čine u životu svoje zajednice, a u Srbiji se obeležava od 2007. godine, kada je ponovo osnovano Ministarstvo omladine i sporta.

D.Vidojković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *