„Palilulsko veče“ ponovo poprima građanski karakter (foto)

Za razliku od prošlih godina, Palilulsko veče koje organizuje opština Palilula, može se reći da ova manifestacija ponovo dobija autentični građanski karakter koji je jedno vreme izgubila. Sam podatak da do 22 sata nije bilo ni jedne intervencije Hitne pomoći ili policije, sam za sebe govori da je ovaj događaj upristojen. Nema više pijanih koji bauljaju, brdo đubreta na ulicama oko Palilulske rampe… Ovo veče se održava od 1993. godine, a u sklopu obeležavanja slave Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Palilulsko-vece-za-tekst

Palilulsko veče je dugo godina imalo prizvuk vašarišta, iako mu je namena da podseti na stara vremena kada je Niš živeo sporije i srećnije. Kada je građanski duh bio svetinja, kada su se znala merila vrednosti u društvu.

palilula-za-tekst-3
Izložba rukotvorina

Palilulsko veče je ove godine podeljeno praktično na tri celine. Jedna je bina, gde nastupaju razni izvođači, drugo je prodajna izložba rukotvorina na prostoru pijace i treća je promenada gde su mnoge porodice i deca šetali, počastili se nekom pljeskavicom, šećernom vunom ili pićem. Sada istina, nismo kao ranije primetili veliki broj stolova koji su sami stanovnici Episkopske ulice iznosili na ulicu ispred svojih dvorišta gde su uz posluženje dočekivali goste, a što je ranije bila navika.

palilulsko-vece-za-tekst-1
Šetnja Episkopskom ulicom

Mnogobrojne građane, kojih je bilo sigurno više hiljada pozdravio je Boban Džunić, predsednik opštine, a građane su uveseljavali horovi Učiteljska lira, Gracija i muzički bend „La kampanela“.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *