„Pao“ ugledni doktor iz komisije za priznavanje diploma zbog mita od 200 evra?

Niška policija uhapsila je doktora D. Š (41) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita, saopštila je niška Policijska uprava. Osumnjičeni je iz poznate i ugledne doktorske porodice, a na Medicinskom fakultetu radi i kao član komisije za priznavanje diploma.

medicinski-3
Medicinski fakultet

-Postoje osnovi sumnje da je on, u svojstvu člana komisije za nostrifikaciju diplome na Medicinskom fakultetu u Nišu, od oštećene makedonske državljanke zahtevao i primio novčanu naknadu u iznosu od 23.650 dinara, radi priznavanja diplome medicinskog fakulteta u Varni, Republika Bugarska. S obzirom da oštećena nije imala svu potrebnu dokumentaciju, sumnja se da je D. Š. obećao da će joj neophodni dokument nabaviti i da će predlog za priznavanje diplome proslediti senatu Univerziteta na odlučivanje. Nakon uplate dogovorenog iznosa putem postneta, od strane oštećene, osumnjičeni je predlog za priznavanje diplome prosledio Univerzitetu u Nišu, saopštava niška policija.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

gradjanin.rs

6 Comments

  1. Komisiju predlaze, formira i kontrolise njen rad uprava (dekan). Komisija ima tri clana (jedan je obavezno iz uprave) i svi mora da se saglase sa odlukom i da to overe potpisom, a na kraju to prokontrolise dekan. Ako dokumentacija nije bila potpuna pa je dopunio clan komisije a ne kandidat, sa tim su morali da budu upoznati i da overe svojim potpisom svi clanovi komisije. Nema logike da neko potpise nesto sto je neregularno a da za to ne dobije neku uslugu ili neku nadoknadu. Naravno, kakvi su clanovi komisije, takva je i uprava koja je formirala komisiju (dekan), takve su odluke: nezakonite, neprincipijelne, nepravedne, nepostene. Takva je i kadrovska politika uprave, kako nas narod kaze „riba od glave smrdi“.

  2. Interesantno je da se znaju neke činjenice. Dekan Stevan Ilić je član svih komisija za nostrifikaciju, pa i ove komisije. Uhapšeni je izjavio da je novac bio namenjen svim članovima komisije. Po nekoj zdravoj logici trebalo je uhapsiti i dekana zajedno sa D.Š. da nebi uticao na svedoke.

    1. Dekana očigledno neko debelo štiti. Ovo je sammo jedna u nizu njegovih brljotina koje se stavljaju u fioku.

  3. A sta ako je namestaljka. Ako je neko s fakulteta dao 500 evra Makedinki da mu posalje post restantom pare, a u isto vreme ga prijavi niškoj policiji???? Dok dokaže zeka da nije meda…ode ugled

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *