Pavle i Anđela iz Niša – šahovski šampioni Evrope

Pavle Ćirić i Anđela Dimitrijević iz Niša, postali su amaterski prvaci Evrope u šahu i samim tim im je plaćeno učešće na Svetskom amaterskom prvenstvu u Italiji sledeće godine. Oni su osvojili ovo najviše priznanje u kategoriji ELO 1700, a zanimljivo je da su đaci iste niške Osnovne škole „Duško Radović“. U kategoriji od 2000 do 2300 ELO pobednik je Buyukasik Diyap iz Turske. Drugo i treće mesto su osvojili šahisti iz našeg grada FM Biljanić Ljubomir i Livaja Mario.

Anđela Dimitrijević i Pavle Ćirić

Ostali rezultati se mogu videti na sajtu Gradskog šahovskog saveza Niša.

foto: Zlatko Nečevski

Evropsko amatersko prvenstvo se održalo u Nišu u svim kategorijama. Na takmičenju je bilo 130 igrača iz 19 šahovskih federacija.

Gradski šahovski savez Niša se kao tehnički organizator potrudio da uz podršku grada obezbedi gostima maksimalan komfor – dobar smeštaj, odličnu salu za igru u hotelu Tami Residence u kojoj se održalo prvenstvo, obilazak grada u slobodno vreme i sve što je potrebno kako bi Niš pokazao da ima kapaciteta za organizaciju ovakvih događaja i, kako bi mu bio poveren i neki od budućih šampionata – kaže Zdravko Ćirić jedan od organizatora iz Niša.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *