Pčelice zuje talentom na festivalu dečije pesme „Zlatna pčela“

Oko 60 mališana iz svih vrtića „Pčelice“ nadmetalo se sinoć za nagradu na Festivalu dečje pesme „Zlatna pčelica“. Najbolja kompozicija festivala i pobednik ovogodišnje, 24. „Zlatne pčelica“ je pesma Deci celog sveta, a pevali su je Leona Stanojević, Gala Mihailović, Lena Vučetić i Ilija Petrović.

Prvo mesto pripalo je Dori Aleksić, Stani Baković, Veri Ignjatović i Nađi Marinković koje su pevale pesmu Rodiće se ljubavi.

Stručni žiri u sastavu Borivoje Mladenović, profesor muzike, Olivera Arizanović, profesor srpskog jezika i direktorica JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić odlučio je da drugo mesto dodeli Leni Živković, Jani Jotović i Teodoru Katiću za pesmu Zmajevi i baloni.

Nikolina Pešić i Una Stefanović pevale su pesmu San i osvojile treće mesto. Najbolji scenski nastup imali su Mijat Blaži i Miloš Đokić za pesmu Ja volim rokenrol. Najmlađi učesnik festivala je Vujadin Stojković.

Svi učesnici dobili su diplome i medvediće, a diplome i zahvalnice dodeljene su i horu OŠ „Dušan Radović“  i dirigentu Nebojši Pužiću za prateće vokale, kao i muzičkim saradnicima.

Soliste na sceni pratio je hor Zlatne pčelice, a publiku je u revijalnom delu zabavljala plesna grupa „Bambijevi kolačići“ i solista Mihajlo Aranđelović.

Umetnički direktor festivala je profesor na Fakultetu umetnosti Nenad Stošić koji je odabrao soliste i članove hora i dva meseca vežbao sa njima da njihov muzički talenat dovede do savršenstva.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *