Pekari koji siromašnima daju besplatno hleb boje se da govore o tome u javnosti

Manja grupa niških pekara koji pomažu siromašnim porodicama tako što im daju dnevno na desetine kilograma peciva, bureka i hleba, odbili su da ovaj humanitarni gest opišu za medije. Njih nekoliko su nam kazali da se boje raznih komplikacija, ako se pod imenom i prezimenom predstave i govore za novine.

Tačno je da je naš gest humanog karaktera i da svako od nas dnevno da raznim porodicama po 10,30 pa i 50 kilograma raznog peciva, bureka i hleba, ali postoji mogućnost da nas raznorazne inspekcije samo čekaju i da nam zakucaju na vrata. Ne bi rekli o kojim se inspekcijama radi, ali evidentno je da su svi privatnici pa i mi, na udaru da nam nađu bilo šta da bi nas odrapili nekom kaznom. Prvo što bi pitali – jeste li platili PDV na proizveden višak? A i šta to znači, ako kažemo da dajemo siromašnima, kada kod nas sve cveta. I privreda, i poslovanje… Tako bar bruje svi mediji- objašnjavaju oni pomalo u šali. Inače dodaju da dnevno u dve stotine pekara u Nišu, koliko ih ima, sigurno uveče ostaju tone neprodate robe.

U opuštenom razgovoru pričaju da su u početku davali kome su stigli, a onda se videlo da neki uzimaju, a materijalno su dobrostojeći.

Mi smo onda pojedinačno odabrali neke porodice, to znaju i naši radnici tako da njima dajemo. Ima tu i porodica sa troje, četvoro dece, ima penzionera koji dolaze, a imaju boledne ukućane… – pričaju oni.

Na kraju dodaju da će sačekati neko drugo vreme da kažu oni što imaju, a za sada im je dovoljno što od porodica kojima pomažu dobiju jedno veliko – hvala.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *