Penzioneri sutra dobijaju obećanih 5.000 dinara

Jednokratna pomoć od 5.000 dinara, koju je penzionerima obećao premijer Aleksandar Vučić, najverovatnije će biti isplaćena sutra u sredu, 23. novembra ove godine. Penzioneri će ovu jednokratnu pomoć dobijati na način koji su i do sada dobijali svoje penzije.

nis1
foto:gradjanin.rs

Novac će u istom iznosu primiti svih 1.741.112 najstarijih građana, a za te namene potrebno je da se obezbedi oko osam milijardi dinara. Ova linearna pomoć dogovorena je sa predstavnicima MMF-a, jer je procenjeno da je stanje srpskog budžeta znatno iznad projektovanog.

kako navodi list Blic, tako će se u istom bubnju naći 814.000 penzionera kojima penzije nisu umanjene, kao i 582.000 onih kojima su primanja od 2014. godine niža za 10 odsto. Razlog za ovakvu odluku premijer Vučić obrazlaže time da je svim najstarijim građanima važno da se popravi kućni budžet do Nove godine, kako bi proslavili slave i praznici, jer je povećanja penzija od 1,5 odsto planirano za sledeću godinu.

To nije mali posao i službe PIO fonda ubrzano rade kako bi se jednokratna pomoć isplatila 23. novembra. Novac će najverovatnije biti obezbeđen iz kase PIO fonda, jer mu je od početka ove godine uplaćeno 5,6 milijardi dinara više od plana, pa je 17 milijardi dinara manje dato iz budžeta. Uostalom, nije važno odakle je novac, već da je obezbeđen. Jedino će oni koji slave Aranđelovdan novac dobiti posle slave, ali ranije se zbog tehničkih razloga nije moglo – kaže sagovornik ovog lista.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *