Perišić: Nova vlast posle 28. maja – sedam partija „u konkurenciji“ za savez sa SNS

Aktuelni gradonačelnik Niša, Zoran Perišić rekao je sinoć da bi prva sednica Skupštine grada Niša u novom sazivu trebala da se održi posle 28. maja odnosno sednice organa Srpske napredne stranke, kada bi trebalo da se između ostalog odluči s kojim političkim snagama će se formirati nova vlast u Nišu.

Zoran-Perišić-prava-slika
Aktuelni gradonačelnik Niša Zoran Perišić

Koalicija oko SNS-a u gradskoj skupštini ima 28 odbornika što znači da im nedostaje još najmanje tri predstavnika naroda jer SG Niša broji 61 tribuna.

 • To je kratak odgovor na pitanje da li ćemo ići u koaliciju sa listom „Iskreno za Niš“( koju čine ljudi okupljeni oko generala Momira Stojanovića i advokata Srđana Aleksića). Narod je glasao i pokazao svoju volju da SNS ima ubedljivo više od svih opozicionih partija. Nama je je potrebna još jedna partija da bi imali većinu. Nećemo čekati dugo, ali mislim da će se vlast formirati posle 28. maja. Do tada ću morati da razgovaram sa predsedavajućim aktuelne skupštine da održimo još jednu sednicu u starom sazivu jer je za izmeštanje pruge rok 1. jun da bi se rešile neke protokolarne odluke – rekao je sinoć Perišić na RTV „Belami“.

U Skupštini grada Niša SNS je osvojio 28 mesta, SPS 8, koalicija oko DS 7, SRS 5, Dosta je bilo 5, DSS-Dveri 4, Moma Stojanović 3, Ruska stranka 1 mesto. Sve ove partije su potencijalni kandidati za koaliciju sa SNS-om. Do sada je to bio SPS, ali očigledno da će neke “više instance” u ovom slučaju odrediti ko će činiti buduću nišku vlast.

M.S.

 

4 Comments

 1. Alo, doktore, radnici tvog javnog preduzeća Gorica spavaju na Groblju, mesecima nemaju platu, jel se ne stidiš, a izvini, nisi ti odgovoran, kriv je,, dutko iz Medjurovo

  1. @Kaktus :
   Nije nam niko kriv…pa cak ni Perisic, koji nije svestan svoje „sposobnosti i razumevanja za probleme naroda“. To je njegov „domet“ i njegov mentalni sklop mu ne omogucava da sagleda stvarnost , u kojoj zivi NISHKI SRPSKI a i ostali NISHKI narodi i narodnosti. Ali , nema samo on taj problem , svi „politicari“ iz svih stranaka /i pozicija i opozicija/, imaju taj problem tj. oni nemaju problem – NAROD ima problem, zbog takvog njihovog stava. A , narod ih bira… i oni primaju svakog meseca 100-tinak hiljada dinara + mnoge privilegije. Zasto bi se oni „potrisali“ zbog toga, sto narod … „UZHIVA“ ! Narod je zadovoljan i oni imaju vece probleme, koje trebaju resavati : zaposljenje svoje dece , „ubaciti“ svastike , bracu, shurnjaje, shurake i ostalu „malobrojnu “ rodbinu u : Upravne odbore, Nadzorne odbore „dobrostojecih firmi“ ili ih postaviti za direktore , savetnike, pomocnike tih istih
   firmi.
   „Pjevaj , narode moj“ ! Pjesma napisana od strane Adolfa DADA TOPICA /grupa „Time“ , 1976.god/

  1. СТРАШНО, ДОКТОРКА, СТРАШНО ДА СТРАШНИЈЕ НЕ МОЖЕ БИТИ !!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *