Pet nagrada za predstavu Akademskog pozorišta

Na 62. Majskim igrama koje su protekle nedelje održane u Bečeju, predstava „Mamin dašak u svemiru“ Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš osvojila je pet nagrada.

foto: SKC

Sada, posle velikog uspeha na bečejskom festivalu, sa ponosom možemo da kažemo da je ova predstava, za nepunih osam meseci igranja, osvojila dvadeset nagrada! „Mamin dašak u svemiru“ nastavlja da niže uspehe na festivalima i oduševljava žiri i publiku širom zemlje… Na bečejskim „Majskim igrama“ Jovana Đorđević, koja igra mamu Zeko, osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu, Nemanja Nikolovski, koji igra Bebera, osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu, a Anastasija Rančić je, kao Lusi, osvojila nagradu za najbolju epizodnu žensu ulogu, saopštavaju organizatori.

Glumci Akademskog pozorišta osvojili su i specijalnu nagradu za kolektivnu igru, ali i nagrdu „Bronzani paž“ za najbolju predstavu u celini.

Bronzani paž dodeljuje se predstavi „Mamin dašak u svemiru“ za temeljno vođen ansambl u kreiranju složenih glumačkih ostvarenja, preciznu postavku likova, odnosa i sukoba u ključu psihološkog realizma. Jezik ove predstave komunicira izravno sa gledaocem pričajući priču koja budi empatiju, zajedništvo i posvećenost, istovremeno problematizujući arhetipsku strukturu tradicionalne balkanske porodice.“, stoji u obrazloženju stručnog žirija.

Ove nagrade su najvolji dokaz toga na kakav način naši glumci pristupaju pozorištu, predstavi i ulogama, kao i potvrda da njihovog talenta i kvaliteta. Predanost i trud naših glumaca, kao i njihovu odličnu saradnju na sceni, ali i van nje, publika prepoznaje i nagrađuje.

Za sve one koji predstavu nisu gledali, kao i one koji žele da je pogledaju ponovo, „Mamin dašak u svemiru“ je na repertoaru našeg Akademskog pozorišta u utorak, 28. maja u 21 sat.

gradjanin.rs/SKC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *