Petar Božović stigao u Niš da oda počast Šabanu Bajramoviću

Na obeležavanju deset godina od smrti velikog umetnika Šabana Bajramovića stigao je danas popodne i glumčina jugoslovenske scene, Petar Božović.

Na slici: Radiša Sarić organizator „Me sem Šaban“ i glumac Petar Božović u restoranu „Amerikanac“

Muzička grupa koja je pratila Šabana Bajramovića, „Crne Mambe“ na čelu sa Nešom Saitom večeras će od 21 sat u amfiteatru na niškom keju održati veliki koncert „Me sem Šaban“(Ja sam Šaban), posvećen ovom kralju muzike.

Božović verovatno neće učestvovati u večerašnjem programu, ali sutra 8.juna, biće deo izložbe koja je već postavljena u Niškom kulturnom centru i na tribini u Šabanovu čast. Program će trajati trajati od 12 do 14 časova u NKC-u- rekao nam je privatnik Radiša Sarić koji je i organizator manifestacije.

Šaban Bajramović, priznat za svoju umetnostb i u svetu, rođen je 1936. godine, a umro je 2008. godine u Nišu.

M.S.

2 Comments

  1. Nisu prvi ni poslednji koji se predstavljaju kao autentični orkestar koji je pratio Šabana.Saita bi to morao da pojasni pred javnošću, a da to ničim ne umanjuje vrednost koju ima kao neosporno muzičar.Ili da se organizuje festival svih „crnih mambi“ i izabere najbolji ko bi mogao da liči na orkestar koji je zaista svirao sa Šaletom.

  2. O cemu vi pisete orkestar crne mambe nije svirao ni jednom sa pokojnim Sabanom,tj.svirao je samo Nebojsa Saitovic(Saita)i to jako retko.Pozdrav.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *