Petnaestogodišnji Ilija Stojančić krči put ka prvom timu Radničkog

Mnogo puta do sada slušali smo o raznim projektima podmlađivanja unutar fudbalskog kluba Radnički, a tek dolaskom Milana Rastavca prešlo se sa reči na dela. Najnoviji biser omladinske škole koji je iskusio čari treniranja sa prvotimcima je i Ilija Stojančić vezista rođen 15. marta 2001. godine.

ilija
Ilija Stojančić (desno)

Kako je naveo sportski direktor Radničkog Marko Jovanović, u narednom periodu postaće praksa da mladi fudbaleri kluba koji se u svojim generacijama najviše budu isticali, svojim trudom i zalaganjem dodatnu motivaciju za napredak dobiju tako što će biti priključeni treninzima prvog tima.

Ilija je svojim radom u juniorskoj selekciji zaslužio da bude nagrađen radom sa seniorskom selekcijom kluba. Želimo da mladim igračima pružimo priliku da u radu sa našim najboljim igračima pronađu dodatnu motivaciju i želju za napretkom. Planiramo uskoro da pozovemo i omladinca Uroša Jemovića, a svoju šansu čeka i mladi Velinov, kaže Jovanović.

Ilija koji je prethodnih dana sa seniorima radio naporno, poput „Atomskog mrava“ sada se nalazi u Staroj Pazovi gde je na pripremama selekcije Srbije za prijateljske mečeve sa Bosnom, izdvojio je par minuta da nam prenese utiske rada sa prvotimcima.

Od svoje šeste godine sam u Radničkom, kapiten sam svoje generacije i zbog velike ljubavi ka klubu prezadovoljan sam zbog prilike da treniram sa našim najboljim igračima. Zahvalio bih se Marku Jovanoviću koji mi je otvorio vrata prvog tima i nadam se da ću vrednim radom i zalaganjem ponovo dobiti priliku da radim sa prvotimcima, a za godinu, dve, nadam se da ću dobiti priliku i da debitujem u prvom timu, poručuje Stojančić.

Ovaj 15-godišnjak istakao je za kraj da mu je velika privilegija i čast bila da radi sa Milanom Rastavcem, za koga kaže da je na njega ostavio nemerljiv utisak, a takođe navodi da se nada da će ponovo biti u prilici da radi sa prvim trenerom Radničkog.

A.Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *