Philip Morris finansira borbu protiv sive ekonomije

Philip Morris International (PMI) poziva sve zainteresovane da se prijave na konkurs u okviru programa PMI IMPACT, nove globalne inicijative, kroz koji će kompanija sa 100 miliona dolara podržati projekte borbe protiv krijumčarenja i srodnih kriminalnih radnji, kao što su korpucija, mreže organizovanog kriminala i pranje novca.

160707-philipmorris

Na konkursu mogu učestvovati organizacije iz privatnog, javnog i nevladinog sektora u Srbiji, a rok za podnošenje projekata je 12. septembar ove godine.

U ovom prvom od tri ciklusa koja će se sprovesti u okviru PMI IMPACT-a, biće finansirani projekti koji se odnose na borbu protiv nelegalne trgovine i srodnih kriminalnih radnji u Evropskoj uniji. Na konkurs se mogu prijaviti organizacije iz celog sveta, a sami projekti se mogu sprovoditi i van EU, pod uslovom da imaju uticaj na Evropsku uniju, ali i uticaj na nelegalnu trgovinu duvanom. Takođe, prijave se moraju direktno odnositi na jednu ili više oblasti na koje je program PMI IMPACT fokusiran, a to su: istraživanje, akcija, kao i edukacija i podizanje svesti o ovom problemu. Budžet projekata može iznositi najmanje 100 hiljada, a najviše 3 miliona dolara.

EU je u jedinstvenoj poziciji da osujeti delovanje kriminalnih mreža zahvaljujući svom razvijenom pravnom okviru i saradnji sa zemljama van EU i međunarodnim organizacijama. Uprkos postignutom napretku, nelegalna trgovina usmerena ka evropskom tržištu se i dalje ubrzano razvija preko sve složenijih kanala i sve više učesnika. Program PMI IMPACT nudi platformu za širok spektar organizacija čija inovativna rešenja mogu da stanu na put sve prisutnijem problemu nelegalne trgovine, izjavio je Alvis Đustinijani, potpredsednik za strategije protiv i prevenciju nelegalne trgovine u kompaniji PMI.

Programom PMI IMPACT rukovodiće renomirani savet od sedam nezavisnih uglednih svetskih stručnjaka u oblasti prava, borbe protiv korupcije i primene zakona. Sve dodatne informacije dostupne su na internet stranici www.pmi-impact.com.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *