Piksi izvodi početni udarac na novom fudbalskom igralištu u Nišu

Na svečanom otvaranju prvog „mini pič“ terena u okviru akcije „Fondacije Mozzart“, početni udarac na novom fudbalskom igralištu izvešće selektor nacionalnog tima Dragan Stojković Piksi, u nedelju 31. marta u 16 časova, u dvorištu pored OŠ „Kraj Petar I“ u Nišu.

Akcija simbolično počinje baš pored škole koju je pohađao jedan od naših najboljih fudbalera svih vremena i gde je pravio prve korake.

„I mali tereni rađaju velike šampione. Zato ajmo na fudbal, čekam vas u Nišu“ – poručio je Piksi.

Mini pič tereni su manji tereni za fudbal, popularniji među decom i omladinom. Obično su dimenzija 30×20 metara, a na njima se igra sa manjim brojem igrača, često 5 na 5. Teren koji je kompletno zatvoren drvenim graničnicima, sastoji se iz fudbalskog igrališta od veštačke trave popunjene kvarcom i gumenim granulatom, i dva gola sa mrežama. Ovi tereni postaju sve popularniji širom sveta zbog svoje praktičnosti i dostupnosti.

„Fondacija Mozzart“ je prošle godine završila veliku akciju obnove sto košarkaških terena širom zemlje, i najavljuju nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu. U narednom periodu će kako kažu, akcenat biti na „mini pič“ terenima, gde će stasavati neki novi „orlići“.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *