Pisac epske fantastike u poseti „Radničkom“

Meraklije su u prethodnom periodu pokazali da članovi FK Radnički nisu samo sportisti i stručnjaci koji su isključivo koncentrisani na fudbal i dešavanja na terenu. Posle obilaska velikog broja gradskih institucija, fudbaleri „Reala sa Nišave“ odlučili su da ugoste nekoga i na domaćem terenu. Gost im je danas bio poznati niški pisac epske fantastike Miloš Petković, čiji je fan i poštovalac rada između ostalog i Milan Rastavac.

petkovivc

Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo ugostili mog prijatelja Miloša. Pratim njegov razvoj i u svakoj njegovoj knjizi vidim napredak, a to se podudara sa našim ciljem, jer iz godine u godinu FK Radnički dosta napreduje, rekao je Rastavac.

Tridesetogodišnji Miloš rođen je u Nišu, a iza sebe već ima veliki broj književnih dela. Najpoznatiji je po knjigama epske fantastike Vukovi sudbine i Perunov hroničar. Treneru Radničkog danas je poklonio drugi deo triologije „Legende o sedam mačeva“ – Poljubac princeze Ildiko, a ujedno, najavio je i izlazak poslednjeg, koji nosi radni naziv „Teslin vremeplov“

Velika mi je čast što sam danas bio gost FK Radnički. A posebno me raduje moje prijateljstvo sa Milanom Rastavcem, koji je veliki fan mojih knjiga. On je više puta u intervjuima istakao da je baš zbog mojih dela zavoleo epsku fantastiku. U tekućoj sezoni propustio sam samo jedan meč na Čairu, a veoma me raduju rezultati koje niški tim pruža u Superligi Srbije. Pobedom nad Voždovcem, otvorila se prilika da uz dve utakmice na domaćem terenu Radnički produži pobednički niz, kaže mladi niški pisac.

Miloš ističe da je veoma važno probuditi svest u mladima o važnosti sporta i kulture, jer smatra da politika i crna hronika nezasluženo vladaju medijskim nebom u našoj zemlji.

Pohvalne su ovakve akcije kada spajamo kulturu i sport, smatram da su kultura i sport bliske stvari i odraz društva. Veoma je važno promovisati ih na pravi način i kroz akcije slične ovoj, mladima dati alternativu, poručuje Petković.

Pored najavljene knjige Teslin vremeplov, Petković za kraj godine priprema i kolaboraciju sa Aleksandrom Petrovićem, frontmenom grupe Ortodox Celts. On je posetu Čairu iskoristio da uputi poziv fudbalerima i stručnom štabu da krajem oktobra budu njegovi gosti na Sajmu knjiga, a nema sumnje da će niški fudbaleri to i prihvatiti.

Aleksandar Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *