Pisac za decu i mlade Jasminka Petrović održava kreativnu radionicu pisanja u NKC-u

Jedan od najpopularnijih pisaca za decu i mlade, sa više od 30 knjiga, od kojih su mnoge nagrađene brojnim nagradama, Jasminka Petrović, održaće radionicu, pod nazivom „ZmajKON Kada smo naučili da letimo“, od 18 sati u velikoj sali Niškog kulturnog centra.

Jasminka Petrović pisala je za mnoge dečje časopise. Učestvovala je u različitim programima koji podstiču dečju maštu i stvaralaštvo i uređivala časopis National Geographic Junior. Od 17 do 18 sati će se družiti sa čitaocima i potpisivati svoje knjige, dok će od 18 do 20 sati održati radionicu „ZmajKON kad smo naučili da letimo“ na kojoj će predstaviti svoju knjigu Giga pravi more.

Jasminka Petrović je napisala više od 30 knjiga za decu i mlade, a mnoge od njih nagrađene su brojnim nagradama. Prevedene su na više od 25 jezika, a neke su dramatizovane u pozorištima za decu i mlade u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu i Stokholmu.

Po knjizi O dugmetu i sreći urađena je pozorišna predstava, a po motivima tog romana snimljen je film „Zlogonje“. Roman“ Leto kada sam naučila da letim“, dobio je najviše nagrada od svih njenih knjiga. Postavljen je na pozorišnu scenu, nalazi se na spisku izborne lektire i snimljen je veoma uspešan film. Pored Leta kada sam naučila da letim, među najpoznatijim njenim knjigama su: Ovo je najstrašniji dan u mom životu, Bonton, Seks za početnike, Od čitanja se raste i druge.

Iz Udruženje „Ordo DrakoNiš“ pozivaju sve zainteresovane da se pridruže radionici, posebno decu, ali i one koji žele da ožive dete u sebi. Ulaz na radionicu je besplatan.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *