Pivnice u Nišu sa dobrom klupskom svirkom sve popularnije

Nekadašnje klubove u kojima se sluša uživo rokenrol muzika su poslednjih meseci zamenile pivnice. U Nišu se beleži za kratak period dvadesetak pivnica koje na lageru imaju više desetina vrsta piva, ali suština je u nečem drugom. U pivnicama se okuplja starija omladina koja voli da čuje dobar rokenrol pa su tako pivnice zapravo prerasle u nekadašnje klubove ili kafiće gde se okupljao urbaniji svet.

Goran Mitić Beli, niški gitarista koji je nekada izlazio u klub Pravnog fakulteta, Rok i slične klubove kaže da se duh pivnica lako proširio među mladima.

Pozdravljam pivnice kao nešto dobro i kvalitetno u obogaćivanju sadržaja za izlaske. Posebno kada su u pitanju prave pivnice sa velikim izborom piva i dobrom klupskom svirkom – priča Beli.

U onom pravom smislu reči, klupska svirka koja danas mnogo nedostaje Nišu prešla je u pivnice.

Statusni simboli klincima su postale kohibe i naravno mobilni telefoni. Nema više kafana za ozbiljne igrače i prave boeme koji bi da čuju pravu kafansku muziku. Međutim, možda sam ja zapeo negde u vremenu, a muzika je živa i prilagođava se vremenu. Mada ja zbog posla i porodičnih obaveza, retko izlazim, ali kada to hoću izaberem pivnicui sa dobrom svirkom iz čega proizlazi da mi pivo nije toliko ni bitno – objašnjava Mitić.

M.S.

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje grada Niša

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *