Plivači niškog Delfina u Turskoj

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanka: Sara Gros

800x600_plivacki-klub-delfinDevet članova PAK OSI „Delfin“  prisustvovalo je kampu za plivače sa invaliditetom koji je održan od 25. januara do 2. februara u Instanbulu, Turska.

Prema rečima Bojana Jorgića, jednog od trenera, na kampu je bilo preko 30 učesnika iz Bugarske, Grčke, Srbije i Turske.

Bojan Stamenković, Marko Vulić, Vladimir Jovanović i Mladen Petković su plivači koji su sedam dana trenirali u gotovo idealnim uslovima tokom boravka u kampu.

Njihov rad pratili su treneri Bojan Jorgić i Armin  Paravlić  koji su, istovremeno, na kampu predstavljali i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu. Treći trener bio je Saša Kostić. Sa plivačima su bili i asistenti  Lidija Antić i Nebojša Petković.

Bojan Jorgić kaže da je cilj boravka u kampu bio da se vidi koliko plavači sa invaliditetom mogu da napreduju u toku sedmodnevnog treniranja.

Merenja su pokazala da su svi poboljšali svoje dosadašnje rezultate. Samim tim to je jasan  pokazatelj da plivači mogu da napreduju kada su treninzi u kontinuitetu, kao i da nije isto kada neko trenira tri puta nedeljno ili dva puta dnevno, zaključuje Jorgić .

On dodaje da je boravak u kampu je bio od značaja i za  trenere.

Najvažnija je bila razmena  iskustva sa trenerima iz drugih zemalja. Mogli smo na licu mesta da vidimo kako plivači sa invaliditetom treniraju u inostranstvu. Istovremeno smo dobili određene smernice za dalji rad.

Inače, poziv za gostovanje usledio je nakon seminara koji je u organizaciji Asocijacije adaptivnog plivanja održan u Nišu decembra prošle godine u saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja, objašnjava Jorgić.

Plivač Bojan Stamenković kaže da je boravak u kampu u Turskoj za sve njih bilo jedno sasvim novo iskustvo.

Uslovi u kojima smo tamo trenirali su bili više nego odlični, kaže Bojan Stamenković.

Niški plivači, treneri i njihovi asistenti boravili su u Turskoj u organizaciji Asocjacije adaptivnog plivanja Srbije, ADAPTS i PAK OSI „Delfin“, a uz podršku Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *