Plivanje za Časni krst kod brane u Gadžinom Hanu

Opština Gadžin Han i Crkvena Opština Zaplanjska organizuju plivanje za Časni krst na brani u Gadžinom Hanu. Ovaj događaj, koji je blagoslovio Episkop niški Gospodin Arsenije, biće na Bogojavljenje, 19.01. u 12.30 časova.

Dan će početi služenjem Svete Liturgije u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Grkinji u 8 časova, a nakon liturgije će se održati litija do sabornog mesta Krst u Grkinji, gde će biti osvećenje Bogojavljenske vodice. Kod Krsta u Grkinji biće organizovana tradicionalna manifestacija „Pihtijada”, takmičenje u najbolje pripremljenim pihtijama i takmičenje za najbolju rakiju.

Potom će svi prijavljeni plivači imati priliku da učestvuju u plivanju za Časni Krst kod brane u Gadžinom Hanu. Ovo je prvi put da se manifestacija organizuje u Zaplanju, a pobednika očekuje poklon krst u duborezu veličine 45 cm.

Broj mesta je ograničen zbog ograničenog prostora, pa je registracija obavezna. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da obeležite Bogojavljenje. Za više informacija i prijavu obratite se Opštini Gadžin Han ili Crkvenoj opštini Zaplanjskoj.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *