Počela obuka za profesionalne upravnike zgrada sa licencom

U Nišu je danas počela obuka za profesionalne upravnike zgrada koji će posle sedmodnevne instruktaže dobiti licencu za ovaj posao. U niškoj Regionalnoj privrednoj komori(RPK) počelo je 40 osoba ovu obuku. Upravnici sa licencom će morati da imaju status pravnog lica što znači da će posle obuke, ukoliko žele da rade ovaj posao morati da osnuju firmu ili neki sličan registrovani privredni subjekt.

Bulevar Nemanjića

Pozivamo sva fizička i pravna lica, zainteresovana za obuku za sticanje licence profesionalnog upravnika zgrada, da se putem LINK-a prijave za učešće u obuci. Broj polaznika je ograničen. Ukoliko interesovanje bude veće od limitiranog broja polaznika, PKS – RPK Niš će organizovati novi serijal obuka i o tome blagovremeno informisati javnost, saopštavaju u RPK.

Da bi osoba moghla da postane profesionalni upravnik, mora da ispunjava sledeće uslove:

  • Da ima najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju
  • Položi ispit za profesionalnog upravnika i stekne licencu
  • Upiše se u registar koji vodi Privredna komora Srbije

U registar profesionalnih upravnika ne može se upisati osuđivano lice za krivično delo koje ga čini nedostojnim ili nepodobnim za obavljanje poslova profesionalnog upravnika, navode u RPK.

Poslovima profesionalnog upravljanja mogu da se bave privredna društva ili preduzetnici (organizator profesionalnog upravljanja), angažovanjem lica koje ispunjava uslove za profesionalnog upravnika.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *