Počelo prolećno uređenje javnih površina na Panteleju

Ovogodišnji javni radovi Gradske opštine Pantelej počeli su danas, a krenulo se od uređenja parkovskog prostora u porti Pantelejske crkve i postavljanjem nove cvetne dekoracije na kružnim tokovima Bulevara Svetog Pantelejmona.

U pitanju je tehnička podrška javnih radova, koja je sprovedena po sporazmu koji smo potpisali sa Gradskom opštinom Pantelej o utvrđivanju prava i obaveza o sprovođenju mera i politike aktivne mere zapošljavanja. Počeli su javni radovi gde je angažovano deset lica i oni su fokusirani na održavanju zaštite životne sredine. Što se tiče Gradske opštine Pantelej i ove godine su, kao i prethodnih godina, izdvojili 1.500.000 dinara i Nacionalna služba za zapošljavanje pruža tehničku podršku u sprovođenju ovog javnog rada“, rekla je Vanja Stojković ispred Nacionalne službe za zapošljavanje.

Angažovana nezaposlena lica sa opštine Pantelej radiće na sezonskim poslovima uređenja i održavanja javnih, zelenih i međublokovskih površina. Pored toga, biće angažovani i na prolećnom sređivanju izletničkih i parkovskih prostora, koji pripadaju ovoj Opštini.

rbt

Ovo je jedan mali doprinos Gradske opštine Pantelej u smanjenju broja nezaposlenih lica, mada su javni radovi više radno angažovanje nego zapošljavanje. Ovi ljudi će biti angažovani po javnom radu u periodu od četiri meseca. Obzirom da nam se približavaju Uskršnji praznici i da će centar dešavanja biti upravo porta naše Crkve. Mi smo odlučili da danas, uz sređivanje Bulevara Svetog Pantelejmona, bude i sređivanje dvorišta Pantelejske crkve“, izjavila je Nataša Stanković, predsednica opštine Pantelej.

U toku sledeće nedelje u planu je uređenje izletišta na teritoriji Panteleja, pre svega Dabila i Kameničkog visa.

S obzirom da su to najposećenija mesta za prvomajske praznike, bez obzira što su mere pandemije u vezi korone i dalje na snazi, ipak je boravak na otvorenom, ja mislim i preporuka lekara i kriznog štaba. Svakako želimo da ljudima koji reše da prošetaju sa svojim porodicama, učinimo da te dane provedu na očišćenim, travnatim površinama“, rekla je Stankovićeva.

Angažovanje nezaposlenih predstavlja jednu od predviđenih mera u okviru aktivne politike zapošljavanja, koju već godinama sprovodi Gradska opština Pantelej u saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja u Nišu.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *