Počeo „Japanniš“ – Dani japanske kulture u Nišu

Manifestacija „Japanniš 2016“ svečano je otvorena izložbom „Nedelja duhova“ u Velikoj Sali Univerzitetske biblioteke „Nikola Tesla“. Ova izložba će biti otvorena svih sedam dana manifestacije od 12 do 20h. Ovogodišnji Dani japanske kulture traju do 2. oktobra.

160927-japannis

U okviru ove manifestacije biće organizovani mini seminari japanskog jezika za početnike, crtanja u stilu japanskih stripova i origami kurs. Učešće na jednom seminaru košta 500 dinara, a na sva tri 1.000 dinara.

Prezentacije japanskog pisma, pozorišta i čajne ceremonije održaće se od 28. do 30. septembra u Gimnaziji „Bora Stanković“.

Svečano zatvaranje je u nedelju 2. oktobra u 19 sati kada će učesnici mini seminara dobiti sertifikate, uz nastup Taiko bubnjeva i akrobatike.

Detaljna satnica se nalazi na fejsbuk strani „Japanniš“. Ulaz na predavanja, prezentacije, projekcije i izložbe tokom nedelju dana programa na nekoliko lokacija je slobodan.

Udruženje „Taka“ u saradnji sa Amabsadom Japana organizuje „Japanniš“ svake godine sa ciljem da približi jedinstvenu kulturu ove cemlje svim posetiocima.

M.Savić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *