Počeo projekat „Tvoja prva zarada“

Nevladina organizacija ,„Smart“ grupa, u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Niša, održali su prvi čas projekta „Tvoja prva zarada“, koji ima za cilj edukaciju mladih ljudi iz oblasti programiranja i izrade veb sajtova.

161005-mojaprvazarada

Kancelarija za mlade već duže vreme veoma upešno sarađuje sa „Smart“ grupom. Razlog zbog koga je kancelarija za mlade podržala ovaj projekat je zato što omogućava mladima da zarade preko interneta. Veb dizajn, programiranje, IT tehenologija je nešto što se danas traži, zato mislim da će ovaj projekat dati mladima znanje da sami mogu da započnu svoj posao. Prednost je u tome što ovaj posao mogu da obavljaju od kuće sa svojih računara – rekao je Stevan Živković, koordinator kancelarije za mlade.

„Tvoja prva zarada“ je projekat koji finansira grad Niš. Obuka se održava u omladinskoj kancelariji, trajaće dva meseca, sa časovima u trajanju od 90 minuta 2-3 puta nedeljno. Grupa se sastoji od 30 učesnika, koji, od 280 koji su se prijavili za ovu obuku. Časove držati profesor informatike Dalibor Todorović.

Predstavnica „Smart“ grupe, Jovana Jovanović, iskoristila je priliku da se zahvali svim učesnicima, i da kaže, da će se zbog velikog broja zaiteresovanih potruditi da u saradnji sa kancelarijom za mlade i gradom organizuju još jednu obuku ovakvog tipa.

Svim polaznicima na kraju obuke biće dodeljeni sertifikati.

M. Đorđević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *