Podignuta optužnica protiv Babićevog vozača – preti mu osam godina zatvora

Osnovno javno tužilaštvo je jutros 11. septembra 2019. godine podnelo Osnovnom sudu u Nišu optužni predlog protiv vozača Dejana S. koji je izazvao saobraćajnu nezgodu 31. januara ove godine na naplatnoj rampi u Doljevcu gde je poginula Stanka Gligorijević (52) iz Debelice kod Knjaževca.

foto: M.S./Kurir

Dejan S. je vozač javnog preduzeća „Koridori Srbije“ čiji direktor Zoran Babić se nalazio na zadnjem sedištu „Škode Superb“, a koju je vozio Dejan S. Babić je pritom polomio butnu kost.

Saobraćajna nesreća se dogodila 31. januara oko 8,20 sati kada je Dejan S. u kanal za naplatu putarine uleteo sa 93 kilometara na čas, kako stoji u podignutoj optužnici.

On se kretao autoputem E 75 iz pravca Niša ka Grdelici i ulaskom u kanal za naplatu putarine broj tri, nedozvoljenom brzinom od 93 km/h. On nije svoje vozilo  držao  na  bezbednom  odstojanju  od  vozila  marke  „Opel Astra“  koje je udario u zadnji deo vozila, a ono je udarilo u „Volksvagen Pasat“. U Opelu na zadnjem sedištu je bila Stanka Gligorijević koja je od posledica udara preminula – između ostalog se navodi u optužnom predlogu.

Zamenik javnog tužioca predložio je u dokumentu da se krene sa pripremama za održavanje pretresa gde bi se osumnjičeni Dejan S. i svedoci saslušali, a da bi se utvrdilo činjenično stanje kako je on izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 krivičnog zakona Srbije za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Osumnjičeni je mogao da shvati značaj svoga dela i upravlja svojim postupcima, navodi se u optužnom predlogu.

U dokumentu se dalje navodi da je na tom delu puta E 75 maksimalna brzina 60 kilometara na čas, a pri prilasku naplatnoj rampi on se nije pridržavao zakonskih odredbi tako da je prednjim središnjim delom udario vozilo ispred sebe.

Pored Babića, još dve osobe su u ovom udesu zadobile teške telesne povrede, ali su se oporavili od ove saobraćajne tragedije.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *