Podrška „Ne damo“ i pesnica za Nišlije iz Malte (foto)

Srpsko – malteška info grupa objavila je na društvenim mrežama fotografiju kojom jasno daje do znanja da se pruža podrška Nišlijama koje ne podržavaju poklanjanje niškog aerodroma državi.

Drvena tabla sa urezanim ćiriličnim natpisom „Ne damo“ i pesnicom, nalik na one iz niškog spomen parka „Bubanj“ jasno ukazuje da tamošnjim Srbima znače lou kost letovi iz Niša. U pozadini se vidi grad Valeta.

(klik za uvećanje)

U grupi se razmenjuju svakojake informacije, a jasno je naznačeno da političke teme nisu dobrodošle među više od 19.000 članova.

To je grupa gde se obostrano o mnogim stvarima obaveštavaju roditelji i deca, prijatelji i rođaci, a koji su na relaciji Srbija – Malta – kaže nam V. Milosavljević koja nam je i poslala ovaj snimak.

Ovo je podrška inicijativi „Ne damo niški aerodrom“ koja se zajedno sa hiljadama Nišlija bori da se aerodrom „Konstantin Veliki“ ne pokloni republici. Taj potez je na preporuku Vlade Srbije, izglasalo Gradsko veće Niša, a do sednice Skupštine grada Niša na kojoj bi to trebalo da se izglasa nije došlo.

Vrh Srpske napredne stranke u Nišu koja zagovara otuđenje aerodroma zbog, kako su rekli, većeg razvitka, objavio je da bi do sednice trebalo da dođe posle 1. maja.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *