Podrška stambenim zajednicama inicijativom „Komšije za bolju zajednicu“

Lokalna fondacija Niš realizovaće ove godine inicijativu „Komšije za bolju zajednicu“, za koju je dobila podršku u okviru programa EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji. Na osnovu dosadašnjeg rada u zajednici i redovne komunikacije sa sugrađanima, iz fondacije navode da su prepoznali potrebu da pruže dodatnu podršku stambenim zajednicama u Nišu.

Ova inicijativa imaće za cilj da aktivno angažuje građane u donošenju odluka i zajednički poboljša stanje u lokalnoj stambenoj politici Grada Niša. Nastojaće da definiše i predloži donosiocima odluka u gradu konkretne mere podrške koje će biti dostupne građanima u budućem periodu.

„Ideja je poboljšanje kvaliteta stanovanja i života građana u stambenim zajednicama i njihovo aktivno uključivanje u rešavanje problema, sa kojima se suočavaju. LFN želi da im omogući veću i sistemsku podršku za uređenje međublokovskog prostora i zelenila, uređenje i ulepšavanje javnih površina ispred i oko stambenih zgrada.“ – navode iz lokalne fondacije.

Kroz proces javnog zagovaranja, razgovore sa predstavnicima institucija i lokalne samouprave, ali i građanima koji žive u stambenim zajednicama, fondacija namerava da ukaže na značaj ove teme.

EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji je mesto podrške za predstavnice i predstavnike civilnog društva koji rade na približavanju Srbije Evropskoj uniji, a deluju na području južne i istočne Srbije. Centar pomaže rast i razvoj organizacija i neformalnih grupa građana kroz unapređenje njihovih kapaciteta, umrežavanje i finansijsku podršku.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *