Poginuo Beograđanin kada je kombijem udario u kamion jer mu se zapalila guma?

U saobraćajnoj nesreći koja se doigodila juče 17. jula, u sredu dogodila oko 8,45 sati na auto-putu Niš-Aleksinac kod mesta Glogovica poginuo je M.Ć. (43) iz Beograda, a dvadesettrogodišnji Strahinja K. iz Aranđelovca zadobio je teške telesne povrede opasne po život.

Hitna pomoć ga je sa povredama glave, vrata i grudnog koša prevezla Klinički centar Niš, a lekari su se izborili za njegov život i kako su rekli, zdravstveni parametri posle nesreće su mu stabilni.

Policija za sada nije saopštila kako je došlo do nesreće.

Prema nezvaničnim saznanjima, nesrećni M.Ć. je vozio kombi beogradskih registarskih tablica, a suvozač mu je bio Stefan K. Na licu mesta se može pretpostaviti da mu se u jednom trenutku zapalila zadnja guma tako da nije mogao da manevriše te je udario u kamion, a koji je bio u zaustavnoj traci. Kombi se navodno prevrnuo nekoliko puta, a vatrogasci su ubrzo došli da izvuku tela iz smrskanog vozila. U saobraćajnoj nesreći učestvovalo je još jedno putničko vozilo.

Ovo se događa jednom u milion godina jer mu se verovatno guma zapalila nekoliko desetina metara od šlepera koji je bio pored puta. Sigurno je to destabilizovalo vozilo tako da je udario u kamion. Ne vidim razloga zašto bi udario u kamion na zaustavnoj traci jer je vozio lepo desnom trakom. Da kamion nije bio baš na tom delu puta, kombi bi uleteo u jarak i sigurno bi došlo do manje nesreće – priča nam jedan od radnika koji je raščišćavao mesto tragedije.

Na mestu nesreće mogla se danas videti krhotina od nekoliko automobilskih stakala. Krv je bila na sve strane. Kabina kombija gde je poginuo M.Ć. je bila skroz smrskana.

Policija će naknadno utvrditi tačne uzroke ove nesreće koja se dogodila u smeru od Beograda ka Nišu.

tekst foto M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *