Pogledajte kako Monika Beluči priča srpski jezik (VIDEO)

Film „Na mlečnom putu“ scenariste i reditelja Emira Kusturica gostovaće u niškom Sinepleksu (Stop šop) sredinom marta, saznajemo u ovoj kući. Za sada nije poznato da li će se pojaviti i proslavljeni reditelj. Sigurno je mnogima zanimljivo kako svetska zvezda Monika beluči priča srpski jezik, a pošteno vidi se da se potrudila.

 

Premijera filma u Srbiji dogodiće se na 45. FEST-u,  24. februara, a već od  25. februara moći će da ga vide i gledaoci širom zemlje.

Ostvarenje našeg proslavljenog režisera, koje je imalo svetsku premijeru na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji (nagrada publike „Mladi zlatni lav“), biće prikazano na beogradskom Međunarodnom filmskom festivalu van tamičarskog programa, a zvezda filma glumica Monika Beluči svečano će otvoriti ovogodišnju manifestaciju.

Film prati priču o životu jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koji je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost – kako svoju, tako i svoje zemlje.

Režirao sam savremenu bajku i u isti mah sve ovo bilo je jednako uzbudljivo kao bilo koji drugi film koji sam napravio. U ovom filmu otkrio sam lepotu i otkrio sam intenzivne, ljudske svetove. ‘Na mlečnom putu’ je nastao iz mnogih slojeva moga života. Ako bih mogao da uporedim svoj doživljaj filma nekada i sada, ovog puta bih se pomnije zagledao u prapočetak. U različitim fazama u mom životu film je postojao kroz dijalog sa drugim umetnostima, književnošću, slikarstvom i tako dalje. Ovog puta pratio sam pravolinijsku putanju u razvoju filma unutar čistote filmskog jezika. Dok sam snimao ‘Na mlečnom putu’, život mi se skoncentrisao na taj film. Bio je to dug proces i moj pristup snimanju je bio u skladu s mojom filozofijom i mojim odnosom prema prirodi i onome što ljudi zaista misle o životu“, otkrio je Emir Kusturica, koji ovoga puta tumači i glavnu mušku ulogu.

Partnerka mu je glumica Monika Beluči, a u filmu igraju i Sloboda Mićalović i Predrag Miki Manojlović.

Film je snimljen u koprodukciji – BN Films, Pinball London, Rasta Internacional, a domaći distributer je Filmstar.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *