Pokret mladih poziva na protest i podršku pritvorenima

Pokret mladih, organizatori protesta „Niš bez straha – #1 od 5 miliona“ pozvao je građanstvo na protest u petak od 18 sati na Trgu kralja Milana gde bi se dala podrška pritvorenima zbog upada u prostorije Radio televizije Srbije.

Danas je u našem gradu održan skup podrške Aleksandru Vučiću. Danas, kada naši prijatelji leže u zatvoru, samo zato što imaju stav i hrabrost da ga iskažu. Njihovo dostojanstvo nije moguće kupiti sendvičima, lažnim diplomama, izmišljenim radnim mestima i funkcijama. Oni ne pristaju na strah i ucene. Oni će sutra, sa ponosom moći da pogledaju svoju decu u oči, i kažu: „Da, borili smo se da vama stvorimo normalniju državu!“, navodi se u saopštenju ove grupacije.

Oni kažu da građani koji se okupljalju na tgu u Nišu nisu huligani i fašisti kako ih nazivaju pojedini iz aktuelne vlasti.

Iza nas ne stoje tajkuni. Iza nas je samo volja i snaga da ovaj grad vratimo građanima. Vaši rezultati su otimanje aerodroma, najniža cena rada u Evropi, otimanje primanja porodiljama, smanjenje plata i penzija, gašenje Niške televizije i TV5. Vaši rezultati se jasno vide u rupama na našim putevima, kažui iz Pokreta mladih.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *