Pokušali da prokrijumčare 63 migranta u četiri automobila (foto)

Zajedničke snage vojske i policije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, otkrili su sinoć oko 22.00 časa, u okolini Niša, četvoricu srpskih državljana F.M. (1988) iz Gnjilana, A.S. (1997), E.A. (1976) i maloletnog S.R. (1999) iz Preševa, koji su pokušali da ilegalno prokrijumčare 63 osobe u četiri putnička automobila, saopštilo je ministarstvo odbrane.

migrantir2
foto: Ministarstvo odbrane

Među ilegalnim migrantima nalazi se 41 punoletna i 22 maloletne osobe poreklom iz Avganistana, Sirije i Pakistana. Putnički automobili marke “Volvo S-40“ iz Beograda, “Opel Astra“ iz Pančeva, “Folksvagen Uhvaćena grupa krijumčara kod Niša sa 63 migrantaPasat“ iz Novog Sada i “Reno Megan“ iz Vranja imali su falsifikovane registarske oznake.Trojici krijumčara je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova, dok je maloletni S.R. pušten nakon saslušanja, saopštilo je ovo ministarstvo.

migranti1

miigranti3

Od 22. jula do danas, Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP otkrile su 5.641 migranata koji su pokušali da ilegalno pređu državnu granicu. Njih 4.888 odustalo je od ilegalnog prelaska po uočavanju pripadnika Vojske i policije, dok je 753 smešteno u prihvatne centre.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *