Pokušali preko niškog aerodroma da prodaju devojčicu(14) u belo roblje

Policija iz Niša je 31. maja sprovela munjevitu akciju na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“ gde je uhapsila Albanca F.O. (42) iz Prištine, R.F. (34) iz Kragujevca  kao i nemačku državljanku M.B (18), a koji su pokušali da prokrijumčare devojčicu (14).

Oni se terete za krivično delo trgovina ljudima jer se sumnja da je devojčica žrtva seks trafikinga i da je trebala biti prodata kao belo roblje..

Sumnja se da su oni 31.maja u nameri da zarade novac pokušali da omoguće prelazak granice, na aerodromu u Nišu, maloletnici staroj 14 godina, koja je u Nemačkoj trebala da stupi u ugovoreni brak, a u stvari da nad njom bude u ropskom statusu – rečeno nam je u policiji.

Iz istrage nezvanično saznajemo da je ona prodata iz svoje kuće za izvesnu količinu novca.

Devojčica je imala pasoš i brzo ćemo saznati da li je lažan. Takav način seks trafikinga je nekada rađen masovno. Roditelji je prodaju nekom gazdi, ali uz fiktivan brak sa nekim da bi kao legalizovali to. U ovom slučaju devojčicu je u Nemačku trebalo da odvede ova osamnaestogodišnja nemačka državljanka – rečeno nam je nezvanično u policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *