Policija uhapsila jednog od direktora „Niš auta“

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapšen je O.J.(63) odgovorno lice akcionarskog preduzeća „Niš auto“ zbog postojanja osnova sumnje da je počinio produženo krvično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Postoje osnovi sumnje da je O.J., od početka 2011. do januara 2013. godine, iskorišćavanjem svog položaja, nenamenski potrošio 40.218.527,44 dinara, koji su bili deo uplaćenih novčanih sredstava po investicionom kreditu Fonda za razvoj namenjeni rekonstrukciji i modernizaciji pogona za preradu voća, povrća i drveta. Na ime zaključenih ugovora sa Ministarstvom finansija i privrede, O.J. je kako se sumnja, nenamenski utrošio 22.249.468,00 dinara, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist za AP “Nišauto“ u ukupnom iznosu od 62.467.996,24 dinara, saopštila je policija.

Policija je u opsežnoj akciji u Srbiji, uhapsila 53 osobe i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još 25 ljudi osumnjičenih za više različitih krivičnih dela, posebno u vezi sa zloupotrebama u državnim organima, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. U okviru ove akcije pritvoren je i osumnjičeni O.J.

Niš auto d.o.o.

Aktuuelna direktorka “Niš auta”, Marija Petrović danas je bila na sluužbenom putu tako da nismo uspeli da je dobijemo njen komentar.

Možete sutra da pozovete, ona će biti tu, a danas je na službenom putu, rečeno nam je u telefonskom razgovoru.

Poznato da je O.J. bio prvi čovek „Woods &Fruits“, pogona za preradu drveta i voća. Ovo preduzeće je bila ćerka firma “Niš auta” koji je podigao dva pogona za ove delatnosti 2012. godine, a zbog krize u auto – industriji. Oni su tada podigli kredit od 200 miliona dinara od Fonda za razvoj da bi pokrenuli proizvodnju.

Ministar Stefanović je danas saopštio da je akcija usmerena ka sprečavanju i suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije,

Ministar Stefanović je rekao da se procenjuje da su sve uhapšene osobe od 2005. godine do danas budžetima Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodina, lokalnim samoupravama i drugim privrednim subjektima naneli štetu veću od 10 miliona evra.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *