Pomoć slabovidim licima u opštini Crveni Krst

Akcija „Predsednik na pragu sugrađana“ nastavljena je ove nedelje uručivanjem pomoći članovima organizacije slepih i slabovidih sugrađana. Predsednik gradske opštine Crveni Krst prof. dr Miroslav Milutinović juče je primio predsednika međuopštinske organicacije Saveza slepih Nenada Radenkovića i i Jordana Ivanovića predsednika Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom gradonačelnika Niša.

 

Milutinović je svoje goste upoznao sa svim projektima opštine koji su usmereni u cilju poboljšanja standarda marginalizovanih grupa kao i sa konkretnom akcijom „predsednik na pragu sugrađana“. Opština je obezbedila četiri miliona dinara sredstava za pomoć socijalno ugroženima a uručeno je već i 112 paketa pomoći u hrani i kućnoj hemiji.

krle-padobranac

O socijalnoj strukturi našeg stanovništa umnogome govore činjenice da u Crvenom Krstu živi oko 4000 Roma, da opština obuhvata 23 sela i da je socijalna karta veoma nezavidna“, rekao je predsednik Milutinović i dodao da se opština trudi da na sve raspoložive načine pomogne svojim stanovnicima.

Nakon prijema uručena je pomoć porodici Petrović u vidu prehrambenih namirnica i hemijskih sredstava održavanje lične i higijene doma.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. Veliki pozdrav i podrška akciji “Predsednik na pragu sugrađana“,sve pohvale za ovakve akcije i za pomoć invalidima i posebna zahvalnost i podrška za prof.dr Miroslava Milutinovića koji mi je u više navrata pomogao za bolesnog člana porodice,kad god sam mu se obratio,profesor mi je izašao u susret i za to veliko mu hvala i moja velika podrška za ovakve akcije i samo napred i sve najbolje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *