Pomoć za nišku porodicu Gocić, „trojkom iz bloka“!

Na košarkaškim terenima OŠ ,,Sveti Sava” u Nišu, 16.maja, u subotu s početkom u 18 časova, održaće se druga ,,Trojka iz bloka”. Porodica koju ćemo ove godine pomoći je sedmočlana porodica Gocić koja živi u selu Gornji Matejevac, a koja pripada opštini Pantelej. Porodicu čine: majka Milena, otac Milan, deca Iva (7 godina), Uglješa (5 godina), Vera (4 godine), Nada (4 godine) i Dimitrije (3 godine).

слика са породицом Гоцић
Porodica Gocić iz Gornjeg Matejevca

Sportsko-humanitarni projekat opet će okupiti ljude dobre volje na turniru u brzom šutiranju trojki, a Studentsko-učeničko udruženje ,,ORNAS” i Humanitarna organizacija ,,Srbi za Srbe” kao organizatori ovog događaja Vas pozivaju da se priključite našim ponosnim sponzorima i donatorima i da zajedno pomognemo Gocićima iz Niša, da, uz našu malu pomoć, ulepšaju svoj život.

Тројка из блока плакат

Porodica Gocić je vredna porodica, koja je do pre samo nekoliko godina živela sasvim dobro za naše uslove. Otac Milan je imao građevinsku firmu, gde je mogao da zaradi toliko da može da ostvari svoju najveću želju – da ima mnogočlanu porodicu. Na žalost, u poslednjih nekoliko godina, njegova firma, kao i stotine drugih, nije mogla da opstane u uslovima sveopšte ekonomske krize. Kada je potražnja za uslugama njegove firme značajno opala, došli su u situaciju da na mesečnom nivou žive od 25.000 dinara, i to je, kako kažu, tek od pre nekoliko meseci, kada je majka Milena, i pored toga što ima petoro male dece, zbog teške finansijske situacije, morala da počne da radi u jednoj niškoj fabrici. Naglo su se Gocići našli u situaciji da im je potrebna pomoć. A njima ne treba puno. Oni već imaju najveće bogatstvo na svetu – svojih petoro dece, i samo žele da steknu normalnije uslove za njihovo odrastanje.

место на коме ће купатило бити направљено
Mesto na kome će biti napravljeno kupatilo

Gocići svi zajedno žive u kući sa Milanovim roditeljima, i ono što njima nedostaje je novo kupatilo. Staro kupatilo bi bilo pretvoreno u još jednu dečiju sobu, pošto deca trenutno spavaju u jednoj prostoriji, a novo kupatilo bi bilo izgrađeno na donjem spratu kuće, dovoljno pristupačno i odgovarajuće zahtevima mnogočlane porodice. Na žalost, posle kupovine lavaboa, Gocići su morali da odustanu od ove želje jer nisu mogli da skupe dovoljno sredstava da naprave i celo kupatilo. Pomozimo ovoj vrednoj i skromnoj porodici! Zajedno možemo da olakšamo njihov život! Pozivamo donatore i sponzore da se priključe i sa materijalom koji je potreban za renoviranje kupatila Gocićima, a kompletan spisak potrebnih stvari možete pronaći na fejsbuk stranici ,,Trojka iz bloka” u Nišu. Prošle godine na turniru u našem gradu skupljeno je 120.000 dinara i pomognuta je sedmočlana porodica Milivojević. Pomozimo i Gocićima! Promenimo zajedno ovu ružnu sliku!

Подршка познатих личности
Ko je od poznatih podržao akciju „Trojkom iz bloka“

O projektu

“Trojka iz bloka“ je sportsko – humanitarni projekat čija realizacija omogućava izgradnju i opremanje kupatila za potrebe socijalno ugroženih porodica na području Balkana.

Sprovodi se kroz sportsku manifestaciju šutiranja trojki, koja za cilj ima okupljanje mladih ljudi, poznatih ličnosti iz sveta sporta, kulture i muzike, kao i veliki broj sponzora i donatora, koji će finansijski podržati sprovođenje ciljeva u delo.Razlog pokretanja ovog projekta je činjenica teških životnih uslova velikog broja višečlanih srpskih porodica širom Srbije i Balkana, koje oskudevaju u najosnovnijim higijenskim potrebama.

Predsednik studentsko – učeničkog udruženja „ORNAS“ Igor Stevanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *