Pomozimo Petri – budimo humani!

Humanitarna fondacija Budi human– Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za lečenje Petre Vještice (2015). Do Petrinog drugog rođendana, roditelji su je gledali kako raste i razvija se u pametnu, naprednu, prelepu i zdravu devojčicu. Oko drugog rođendana krenuli su prvi simptomi – mučnina i povraćanje u jutarnjim časovima.

Posle mesec dana, nakon urađene magnetne rezonance, uspostavljena je dijagnoza tumora na mozgu. Tumor je rastao u četvrtoj moždanoj komori, koja je inače šuplja, i nije davao simptome do momenta kada se raširio van nje.

Petra je operisana oktobra 2017. godine, a trenutno je na hemioterapiji. Na žalost, operacijom nije izvučeno 20% tumora koji se uhvatio za moždano stablo takozvano „čvor života“ gde su centri za disanje, rad srca, pritisak odnosno vitalne funkcije.

Nakon hemioterapije planirano je da se Petrino lečenje nastavi u Nemačkoj, za šta porodica nema dovoljno novčanih sredstava i ovim putem obraća se humanim ljudima dobre volje kako bi Petri dali šansu za život.

Petra je vesela devojčica koja voli život, voli sve. Sve grli i ljubi i kaže „jojim“! Osim opale kosice kada biste je pogledali nikada ne biste pretpostavili šta se nalazi u njenoj glavi. Voli crtani film Patrolne šape, a njen idol je njen stariji brat Sava. Pomozimo ovoj porodici da sunce njihovog neba sija još dugo!


Pomozimo Petri! Upišimo 472 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj. Da Petra pobedi podmuklu bolest! Budimo humani!


gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *