Poplave oštetile nekoliko kuća i jednu firmu na Čamurlijskom putu (FOTO)

Plavljenje nekoliko kuća sa desne strane Čamurlijksog puta nanela je štetu u porodičnim kućama koje se nalaze u okolini. Na konferenciji za novinare Demokratske stranke rečeno je i da je jedna firma poplavljena. Goran Vrećo, potpredsednik Opštinskog odbora Crveni krst rekao je da ovaj kraj trpi štetu zbog plavljenja poslednjih devet meseci.

Vrećo pokazuje sliku poplava

 

Marta meseca 2018. godine, za 3 nedelje, meštane je 5 puta zadesila poplava kao posledica izgradnje više poslovnih i uslužnih objekata u neposrednoj blizini. Problem je nastao kao posledica zatrpavanja javnog odvoda vode i voda iz kanala se izliva u objekte i dvorišta pored puta, ugrožava imanja, javne površine i obe trake puta u dužini od najmanje dva kilometra – rekao je Vrećo.

(klik za uvećanje)

On kaže da su se meštani ugroženog područja obratili Demokratskoj stranci jer zbog nastale situacije jer trpe veliku materijalnu i duševnu štetu.

 

Zbog poplava može doći do urušavanja objekata, imovina tih ljudi je ugrožena, kuće su pune vlage. Nakon prve poplave oni su kontaktirali sve nadležne organe, bez reakcije tim povodom. Kontaktirana je komunalna policija, komunalna inspekcija i Opština Crveni Krst. Komunalna inspekcija GO Crveni krst uputila je meštane na republičkog inspektora za puteve iz nišavskog okruga, koji se nije odazvao pozivu – naveo je Vrećo.

On je pozvao aktuelnu vlast da reši probleme poplave tamošnjih meštana.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *