Pored navijanja, Meraklije i u humanitarnoj akciji na Malti

Grupa Meraklija, navijača Radničkog iz Niša iskoristila je na Malti da se pozabavi i humanitarnim aktivnostima. Radnički je prošle nedelje prošao prvo kolo za Ligu Evrope u Valeti na Malti, pobedivši Gziru Junajted. Nekoliko desetina Meraklija je napravilo feštu na njihovom Milenijum stadionu, a jedna grupa je iskoristila da odnese poklone tamošnjim fudbalskim legendama i deci s onkološke klinike.

Posetili smo dom za stare Casa Arkati i gospodina Viktora Šćerija, bivšeg selektora, reprezentativca i trenera Slima Wanderers-a. Viktor je fudbalska legenda na Malti! Preko 70 godina je posvetio fudbalu. Posetili smo ga baš za njegov 90. rođendan. Poklonili smo mu šal Radničog, obeležja kluba i poželeli dobro zdravlje. I dalje odlično prati fudbal. Poručio nam je da imamo velike šanse protiv Makabija – priča Nenad Stojanović Neni, jedan od ljudi koji su bili u delegaciji Meraklija.

Nišlije koje tamo rade, preporučile su im da posete još jednu instituciju gde će posaditi „pelcer“ prijateljstva.

Naša sledeća stanica bila je najveća bolnica na Malti, a krajnja destinacija dečije onkološko odeljenja. Trenutno tamo leži 8 mališana, pacijenata. Ovim klincima poklonili smo veliki broj lopti, igračaka, društvenih igara, setova za kreativan rad i naravno obeležja našeg Radničkog. Domaćin ove posete bio je Prof Dr Peđa Andrejević, leskovčanin koji je izuzetan i cenjen hirurg na Malti. Kompletno osoblje ovog odeljenja zahvalilo se na poseti, objašnjava Stojanović.

Meraklije: Pokazali smo da nam je mesto davno u Evropi

Misija ispunjena. Radnički je pobedio u gostima. Real u Evropi. Preko 300 Meraklija na tribini (nažalost 200 njih je na Malti otišlo za boljim životom). A naše Nišlije, Meraklije su se pokazali da nam je mesto odavno u Evropi. Pokazali smo ko su Srbi, ko su prave Meraklije, a Maltežani su nam pokazali izuzetno gostoprimstvo i pozvali ponovo u goste, slažu se svi iz ove delegacije niških navijača.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *