Porodična ženska banda orobila više desetina stanova u Srbiji – „pale“ u Nišu

Punoletnim članicama porodične ženske bande iz Stare Pazove koja je do sada „orobila“ više desetina stanova i kuća širom Srbije, a koje su uhvaćene u Nišu, određen je pritvor od 30 dana. Pored svekrve D.J.(35) i njene snaje A.D.(23) u bandu su se uključile i dve ćerke od 14 i 15 godina koje su zbrinute od socijalnih radnika, ali su obuhvaćene procesom u tužilaštvu. Kako D.J. i A.D. izgledaju može se videti na ovom linku od prošle godine.

Ova ženska banda je dosta poznata u Staroj Pazovi tako da je policija još avgusta prošle godine raspisala poternice za njima, a građanstvu je apelovano da odmah javi policiji, ukoliko ugleda dve žene koje „haraju“ ovom opštinom. Očigledno da su prešle na Beograd, Niš i druga mesta kada su „završile posao u Pazovi“. A.D. je inače nevenčana supruga njenog sina.

  • Nakon saslušanja sada se upoređuju načini obijanja tako da se vidi gde su sve bile u krađi. Postoje indicije da su krale širom Srbije, čak i da su im poznanici tipovali i dojavljivali za neke stanove u manjim mestima. Niš je ipak bio krupan zalogaj tako da su čak ovde i iznajmile stan – priča nam jedan od policajaca.

Ova banda je u Nišu ukrala novac i nakit u vrednosti od čak devet miliona dinara.

  • One su tražene i u Beogradu i u drugim mestima, a u Nišu su krale u centru grada, između Ulica Voždove i Jovana Ristića. One su u julu iznajmile stan ovde. Kada su obijale poslednji od četiri stana u Nišu koji je ranije bio „tipovan“ neko ih je prijavio. Tako su uzele taksi i otišle van Niša, ali su ubrzo bile uhapšene. Nesumnjivo da je majka D.J. bila vođa bande i vozač, a stanove su takozvanom lomilicom obijale snaja i dve maloletne ćerke – pričaju nezvanično u policiji.

U policiji Stare Pazove nam kažu da su stare poznanice policije kao i da potvrđuju da je D.J. zapravo „mozak bande“.

Nakon pretresa njihove kuće u Satroj pazovi pronađena je marihuana, a M.N. nevenčani suprug D.J. i otac devojčica je takođe procesuiran. U stanu su nađena samo četiri sata ztato se sumnja da plen od raznih krađa nisu čuvale kući već na nekom drugom mestu.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *