Posao kod privatnika dobile 62 osobe iz Niša

U Gradskoj kući u Nišu svečano su dodeljeni ugovori o subvencijama za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, a na novootvorenim radnim mestima.

klik za uvećanje

Na osnovu lokalnog akcionog plana zapošljavanja (LAPZ) Grad Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) sufinansirali su novo zapošljavanje 62 nezaposlena lica kod 50 poslodavaca iz privatnog sektora.

Za ove namene izdvojeno je ukupno 9,3 miliona dinara, 4,7 miliona dinara iz budžeta Rebublike Srbije i 4,6 miliona diara je izdvojeno lokalnim akcionim planom Grada Niša.

Ugovore su poslodavcima svečano uručili gradonačelnik Niša, Darko Bulatović i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Niš, Boban Matić.

Ovo je odličan način da se pomogne našim privrednicima. Ove godine je to bilo 4,7 milona dinara ali za narednu godinu je planirano 30 milona dinara tako da privreda može da računa na još veću podršku grada.“, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Darko Bulatović.

Ovom prilikom prezentovani su pozitivni trendovi na tržištu rada Filijale Niš i ujedno je i predstavljena realizacija programa i mera aktivne politike zapošljavanja.

Ovo je po prvi put da se ova mera, subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, realizuje udruživanjem sredstava republike i grada, i sa ovom praksom će se nastaviti i u narednom periodu. Aktivnim merama je u godini za nama, u Filijali Niš, obuhvaćeno 1804 lica i to je svakako dalo doprinos u smanjenju broja nezaposlenih lica na našoj evideciji. “ istakao je ovom prilikom direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Niš, Boban Matić.

Subvencija je odobrena poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru, sa sedištem na teritoriji Grada Niša u jednokratnom iznosu od 150.000 dinara radi zapošljavanja nezaposlenih koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Niš.

Ovo je prvi put da koristimo ovakav vid pomoći i ovom prilikom bih se zahvalio gradu i Nacionalnoj službi za zapošljavanje na podršci. Ove godine smo zaposlili 4 lica od kojih 3 pripadaju kategoriji teže zapošljivih lica i jednu osobu sa invaliditetom. Planiramo proširenje proizvodnje i upošljavanje novih radnik i u narednoj godini tako da je svaka pomoć dobrodošla.“ Istako je ovom prilikom Zoran Ignjatović vlasnik radnje za proizvodnju tekstila „Bekstil“.

Među poslodavcima kojima je odobrena subvencija najviše je bilo onih koji posluju u sektoru usluga, proizvodnje i intelektualnih delatnosti.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *