Poskupljuje putarina: Niš-Beograd 800 dinara

JP Putevi Srbije traži da putarina poskupi za 10%, a to je u jučerašnjoj izjavi potvrdila i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

160816-naplatna-rampa-dolje

Prema novom cenovniku, koji je predložen Vladi Srbije, deonica Beograd-Niš će se umesto sadašnjih 730 dinara naplaćivati 800 dinara. Na naplatnoj rampi Doljevac putarina će biti 210 dinara.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da bi putarina trebalo da poskupi kako bi se više novca obezbedilo za održavanje autoputeva i izrazila očekivanje da će se o tome razgovarati sa Ministarstvom finansija.

Očekujem da se sa Ministarstvom finansija razgovara o povećanju putarine, koliko, kako i kada to još nije dogovoreno – rekla je Mihajlović.

Kako navodi, putarina nije povećana od 2008. godine, a naplaćuje se po pređenom kilometru, koji kod nas košta 0,03 EUR, precizirala je Mihajlović i dodala da je za građane uvek skupo bilo koje podizanje cena bilo da je reč o struji ili putarini.

Uskoro počinje naplata na novoizgrađenoj naplatnoj rampi Preševo

Prema najavama iz JP Putevi Srbije, povećanje cene putarina će tom preduzeću doneti 1,6 milijardi dinara više za održavanje puteva ove godine uključujući i prihode sa novoizgrađenih naplatnih stanica Preševo i deonice auto-puta od Siriga do Subotice.

Iako su kao mogući model naplate putarine u Srbiji ranije pominjane vinjete od toga se odustalo.

Gradjanin.rs/Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *