Poslanik i odbornik opozicije odgovorili na poziv meštana za rešavanje infrastrukturnih problema u Mramoru i Krušcu

U odgovoru na urgentni apel meštana sela Mramor i Krušce, narodni poslanik Đorđe Stanković i odbornik Skupštine opštine Palilula, Aleksandar Živadinović, posetili su ova sela da bi se lično upoznali sa teškoćama sa kojima se suočavaju lokalne zajednice.

Zajedno sa predstavnicima sela, Stanković i Živadinović, juče su posetili Javno komunalno preduzeće Naisuss sa ciljem da predaju zahtev za hitno rešavanje dugogodišnjih problema. Razgovori sa meštanima ukazali su na ozbiljnost situacije, posebno u vezi sa nedostatkom kanalizacije u selu Mramor, problemom koji se vuče godinama unazad.

Meštani Mramora već dugo vremena se suočavaju sa praznim obećanjima. Upućeni su brojni zahtevi, napravljeni su planovi i skice, ali realizacija infrastrukturnih projekata ostaje nedostižna. Lokalni stanovnici upozoravaju na ozbiljne posledice koje nedostatak kanalizacije ima na funkcionisanje osnovne škole u selu i obrazovanje dece, kao i na zdravlje celog sela zbog potencijalnog rizika od izbijanja zaraze usled izlivanja fekalija.

U svom zahtevu upućenom JKP Naisuss, poslanik Stanković i odbornik Živadinović su istakli hitnost situacije, zahtevajući konkretne akcije u roku od sedam dana koji će dovesti do dugoočekivanih rešenja za stanovnike Mramora i Krušca.

Grad Niš se takođe našao na udaru kritika zbog dugogodišnjeg zanemarivanja infrastrukturnih potreba ovih ruralnih područja. Predstoji da se vidi kako će lokalne vlasti odgovoriti i da li će konačno preduzeti korake ka poboljšanju uslova života u ovim selima.

I.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *