Posle Pakulta, na klupu „Radničkog“ stigao Jević iz „Brodarca“

Novi šef stručnog štaba FK „Radnički“ Niš je Ivan Jević, dosadašnji trener beogradskog FK „Brodarac“. Prošle nedelje, navodno sporazumno, klupu je napustio Peter Pakult, trener iz Austrije.

Jević i Dimitrijević

On je pored dosadašnjeg pomoćnog trenera Bobana Dmitrovića i golmana Mladena Živkovića imao priliku da iznese svoja očekivanja povodom predstojeće utakmice koja je zakazana već za subotu, protiv FK“Bačka“.

Novi šef stručnog štaba Ivan Jević iza sebe ima veoma bogatu igračku karijeru i za svoje 42.godine se može pohvaliti da je igrao u OFK“Beograd“ zatim u „Hajduku sa Liona“ i u „Javoru“. Nakon domaćih klubova je svoju karijeru nastavio u Rusiji, igrajući za FK“Alania“ koji su šampioni Rusije. Nakon provedene dve godine u Rusiji dolazi u „ST Pelten“ iz Austrije u kom je proveo godinu dana. Najtrofejniju karijeru je imao i Hong Kongu gde je sa svojim klubom osvoji 4 trofeja, jedan u prvenstvu, dva liga kupa i jedan EFA kup. Nakon svoje igračke karijere posvetio se treniranju i u beogradskom „Brodarcu“. Takođe sa omladincima osvojio Omladinsku ligu Srbije, objavio je niški klub.

Na početku konferencije trener Jević se zahvalio predsedniku kluba Ivici Tončevu na ukazanom poverenju i na tome što mu je omogućio da postane deo kluba koji ima tako dugu tradiciju kao što ima Radnički. Istakao je da mi je želja da napreduje i da od Radničkog napravi ozbiljnu ekipu, mada ona to već jeste. Očekuje da njegov rad da pečat igri Radničkog i u tome će mu pomoći to što je mlad i ambiciozan a uz to ima i bogato igračko iskustvo.

Nada se da će opravdati poverenje svih ljudi u klubu a u budućem radu će mu pomagati dosadašnji pomoćni trener Boban Dmitrović. Naglašava da dobro zna šta želi od tima i da se sistem igre koji je njegov prethodnik ostavio sličan onome koji on želi da predstavi.Naglašava da su u nekim stvarima rezultati bili odlični. Sa Radničkim želi da ostvari i sebe i da osvoji kup Evrope.

Rekao je da ga očekuje gust raspored utakmica za predstojeću nedelju ali da mu je najbitnija utakmica sa Bačkom i da se moraju na nju fokusirati. Bez obzira što je veoma kratak vremenski rok pred njima pokušaće da se uigraju i veruje da će doći do cilja.

Trener Boban Dmitrović je izjavio da je trener nov ali da su ciljevi stari a to je pobeda nad Bačkom i što bolja igra. Prokomentarisao je da mu je veoma drago što je na mesto šefa stručnog štaba došao neko ko je njemu približnih godina i sa kim se nada da će uspostaviti sjajnu saradnju. Upućeni su u to kako igra Bačka jer su u pripremnom periodu imali priliku da igraju protiv nje i očekuje da će su subotu u Niš vratiti sa tri boda više.

M.S./FK „Radnički“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *