Posle potere u Nišu sprečen šverc deset migranata

Policijska patrola nakon kratke potere jutros u 03,30 sata sprečila je još jedan pokušaj krijumčarenja i bekstvo desetoro migranata i muškarca F.M.(38), državljanina Bosne i Hercegovine saznaje „Građanin“. Zahvaljujući pravovremenoj akciji policijaca, u ovoj akciji niko nije povređen.

foto: MUP

Policija je potvrdila da se ovo hapšenje izvršeno kao i da je u automobilu bilo osam migranata iz Avganistana, a po jedan iz Somalije i Pakistana,.

Prema rečima našeg izvora iz policije, patrola je uočila sumnjivo vozilo marke Opel – karavan stariji model, bordo boje, sa stranim tablicama, koje se u blizini Tošić pumpe uključilo na Čamurlijski put i uputilo ka gradu, ali je vozač, nakon što je uočio policijsko vozilo, ubrzao i skrenuo u jednu od sporednih ulica, što se na kraju ispostavilo kao pogrešan potez.

To je uska ulica, koja se na prvi pogled, nakon nekoliko stotina metara, čini da je „slepa“, odnosno bez prolaza, nakon čega se nastavlja put ka šumi, a što je i pokolebalo vozača da nastavi dalje, prepričava naš izvor i dodaje da su se nakon toga putnici na čelu sa vozačem odlučili da se u bekstvo daju pešice.

Zahvaljujući dobroj koordinaciji pripadnika policije, i vozač i migranti su brzo uhvaćeni i odmah privedeni, nakon čega su inspektori obavili uviđaj lica mesta, a interesantno je to što niko od komšija nije ni čuo ni primetio „dramu“ u njihovoj ulici.

Prema prvim pretpostavkama, migranti su došli iz pravca Preševa, ali još nije poznato zašto se vozač automobila odlučio da okrene vozilo i krene ka centru Niša?

N.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *