Posle rasprave političara javni toaleti ponovo u funkciji

Nakon javne rasprave Milana Krstića, predsednika GO „Medijana“ i Bratislava Vučkovića, direktora JKP „Mediana“, koji su u odvojenim gostovanjima u jutarnjem programu Niške televizije objašnjavali zašto pojedini javni toaleti u gradu ne rade, a zašto su oni u jadnom stanju, apeli Nišlija konačno će biti „uslišeni“. WC u parku Svetog Save koji je zatvoren godinama, uskoro će biti ponovo na usluzi građanima.

Usled mnogobrojnih poziva Nišlija, koji su uglavnom komentarisali, da je sramotno to što građani na ulici, „kad ih muka pritera nemaju gde ljudski da se olakšaju, već koriste priliku da stanu iza prvog drveta ili uđu neki propust“, gostujući na NTV, predsednik Krstić, javno je isprozivao nadležne u gradskoj vlasti i JKP „Mediana“, navodeći da je problem „zaboravljenog WC-a“ koji se nalazi tik pored zgrade sedišta opštine, direktno njihova krivica.

Kada sam postavljen na to mesto, odmah sam reagovao, i još tada smo se dogovorili da će toalet nakon dugo vremena odmah biti sređen, ali je prošlo vreme, i sada se ispostavilo da od mene traže da ja plaćam jednog čoveka koji će raditi na održavanju higijene, a Mediana drugog, epa to neće tako da bude, i evo javno izjavljujem da neću dati ni dinara, besno je poručio Krstić uživo u programu i dodao da zahteva da taj toalet odmah bude stavljen u funkciju, a da ostali budu sređeni primereno.

Sutradan je u studio Jutarnjeg programa gost bio i prvi čovek JKP „Mediana“, Bratislav Vučković, koji je odgovorio na navode Krsitća, i rekao da će se lično potruditi da u parku na Bulevaru Nemanjića, toalet čiim pre bude sređen, a da će se ovo komunalno preduzeće snaći „kako ume i zna“.

Ne shvatam to kao prozivku, jer svi treba da budemo u službi naših sugrađana, i tvrdim da je usmeni dogovor bio da mi plaćamo jednog, a opština drugog radnika, ali pošto je to sada problem, mi ćemo se nekako snaći, i angažovati jednog ili dvojicu radnika, samo još da odlučimo da li će WC biti otvoren čitavog dana, ili samo u popodnevnim i večernjim satima, izjavio je Vučković.

Nišlije su se osim na ovaj, žalili i na stanje u drugim javnim toaletima, posebno onog u čairskom parku, jer se kako su naveli on nalazi u katastrofalnom stanju i nerealno je da ga koriste bilo ko, a kamoli deca, iako se nalazi odmah pored Dečijeg kulturnog centra.

N.Marković

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *