Postavljanje info panela na stajalištima i GPS-a u gradskim autobusima

Nišlijama koje koriste autobuse kao prevozno sredstvo, od ovog meseca, vožnja bi trebalo da bude znatno kvalitetnija i brža, najavljuju u Direkciji za javni prevoz.

Osim zamene 6 starih, vozilima novijeg datuma, ugradnja novog sistema za praćenje vozila, ali i Info paneli koji bi trebalo da budu postavljeni na najfrekventijim stajalištima, omogućiće, prema rečima nadležnih znatno bolju organizaciju.

Kako je navedeno, novi sistem za praćenje prevoza, Direkciji će obezbediti kompletan uvid u kretanje autobusa, što bi samim tim trebalo da, kako kažu, znatno smanji saobraćajnu gužvu na ulicama Niša i omogući bolje poštovanje reda vožnje.

Već nekoliko meseci vršimo implementaciju i obuku, prventveno kod auto prevoznika, kako bi sve funkcionisalo kako valja, a i naravno završili smo i samu ugradnju GPS primopredajnika u vozila, tako da se iskreno nadam da bi već u toku ovog meseca novi sistem trebalo da zaživi i omogući nam da pružimo bolju i kvalitetniju uslugu, izjavio je za Nišku televziju, Saša Petronijević, direktor Direkcije za javni gradski prevoz.

Nakon što novi sistem za praćenje i navigaciju počne sa radom očekuje se i postavljanje, takozvanih, Info panela i to na najprometnijim stanicama u gradu.

To se nadovezuje na taj novi sistem, i ti informacioni paneli, koji će biti povezani sa GPS-om, pružaće putnicima najvažnije informacije o polascima i dolascia vozila, ali i još neke stvari koje su njima od značaja, dodao je Petronijević.

Kako su naveli nadležni, nakon što ti savremeniji uređaji počnu da funkcionišu, Nišlijama će biti omogućeno i da, preko internet aplikacije prate kretanje autobusa na svim linijama.

N.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *