Postavljeni parkomati u Nišu, ali ne vraćaju kusur!?

U Nišu su u užem centru grada postavljena dva parkomata kojim se može platiti usluga „Parking servisu“, ali prvo što je građanima „upalo u oči“ je i da aparat ne vraća kusur!?

„Parking servis“ je najavio postavljanje ovih parkomata, ali i s obrazloženjem da su oni namenjeni pre svega strancima koji ovu uslugu mogu da plate platnim karticama. Ako ubace novac, iskucaju registarski broj i zonu, neće dobiti kusur. Na parkomatu mogu da plate i korisnici koji nemaju mobilni telefon kao i svi ostali.

Parkomati primaju novčanice ali se može platiti parking i uz pomoć platne kartice. To je važno za one korisnike koji ne mogu mesto parkiranja da plate jer u svom mobilnom telefonu nemaju brojeve srpskih opertera – rečeno je i iz „Parking servisa“, ali ne kako u vremenu tehnologije softver ne vraća kusur.

Parkomati su postavljeni u Ulici Nikole Pašića 24, ispred Gradske uprave i na raskrsnici Dušanove i Obrenovićeve ulice kod Margera.

Parkiranje u prvoj zoni staje 50, a u drugoj 37 dinara za sat vremena dok postoje brojne usluge za višesatno, mesečno i polugodišnje parkiranje.

tekst foto M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *