Potera za otmičarom još uvek traje (foto)

Meštani sela Pasjača, Jasenovik, Vrelo i druga u kraju oko Malče u stalnom su strahu zbog toga što je Ninoslav Jovanović, zvani „Malčanski berberin“ i posle 13 dana na slobodi, a nakon otmice Monike Karimanović (12) iz Niša koja je oslobođena pre tri dana iz kandži otmičara.

Radoje Marković

Kako nam tvrde meštani Pasjače, gde se otmičar krio sa malom Monikom, stanovnici ovog sela su u strahu da ne otme neko drugo dete kako bi nastavio svoj pir maltretiranja maloletnica. Svedočenja meštana o strahu od „malčanskog berberina“ su zaista nestvarna jer kažu „da decu ni po kiseo kupus ne puštaju same u podrumu kuće“.

Strah se uvukao u kosti. Svi smo nekako napeti. Tu patrolira policija, ali ovo je preširoka teritorija. Ja ga znam od kilo mesa što se kaže. To je bio dobar dečko. Stalno je dolazio u majkinu kuću dok su mu baba i deda bili živi. Kasnije je bio malo nemiran, ali ko bi pomislio da će ovo da uradi. ja se ne plašim, idem ovim putevima svaki dan, ali imam unuku. Pa, na primer ćerka moja ima malo strah da se iz suterena gde sada obitavamo, da se popne na drugi sprat kuće. Sve ide s majkom jer ne unamo gde može da uđe, odakle da iskoči – priča Radoje Marković, bivši vozač „Neoplante“ i meštanin Pasjače.

On kaže da u celom tom kraju u triangli sela Malča, Pasjača, Vrelo, Jasenovik, Grbavče, ima na stotine napuštenih kuća, a u šta smo se i lično uverili. Policija i vojska pretražuju sva ova sela jer po njihovom svedočenju, Jovanović nije mogao daleko da odmakne od pre tri dana kada ga je u svoj kući zatekao Emil Živić. Ovaj Nišlija je došao slučajno u svoju rodnu kuću u Pasjači da otvori cevi za vodu kako ne bi smrzle. U sobi je zatekao devojčicu Moniku i „Berberina“ koji je izleteo kroz prozor i pobegao prema obližnjim njivama.

U razgovoru sa nekim policajcima saznajemo da ih je umor stigao, ali da ne posustaju da pretražuju terene gde bi sve ovaj osuđeni silovatelj mogao da se nađe.

Potraga je nastavljena i na seoskim grobljima gde ima mnogo humki koje se mogu otvoriti i gde pored sahranjenog tela može da stane i čovek.
Nedavno oteta Monika se trenutno oporavlja u Kliničkom centru u Nišu i prema rečima roditelja njeno zdravstveno stanje je mnogo bolje nego prvog dana, kada je oslobođena.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *