Potpisan memorandum o otvaranju fabrike za 1.250 radnika u Nišu

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, ministar privrede Goran Knežević i predstavnik “Cooperatief IMI Europe” Erik de Kandid potpisali su danas Memorandum o razumevanju po kome bi ova korporacija trebala da otvori fabriku u ovom graduu, a u kojoj je planirano 1.250 radnih mesta za narednih 10 godina.

IMI_Singapore1
foto: Cooperatief IMI Singapur

Ova fabrika je 1997. godine registrovana u Amsterdamu u Holandiji dok je kapital iz Vijetnama, a bavi se se proizvodnjom delova za autoindustriju.

Kompanija Cooperatief IMI Europe posluje u okviru grupacije Integrated Mickro- Electonics Incorporated (IMI) koja je predstavlja vodećeg svetskog dobavljača elektronskih dobara u oblasti autoindustrije, industrije, medicine. Proizvodne, prodajne i istraživačke ogranke imaju u Aziji, Evropi i Severnoj Americi, kao i 13 fabrika u šest zemalja. Evropski ogranak osnovan je u Bugarskoj 1997. godine, a s obzirom da ova industrijska lokacija beleži veliki rast, najvećim delom u automobilskom sektoru, investitor je odlučio da se otvori novi proizvodni pogon u jugoistočnoj Evropi, odnosno kao konačna destinacija izabran je Niš, navodi se na gradskom sajtu.

Proizvodni pogon bi trebalo da se otvori na prostoru Elektronske industrije.

gradjanin.rs

2 Comments

  1. 125 радника годишње.Па што те фабрике не отварају у Београду или Војводини,него код нас?Сви ѕнамо да горе нико неће то да ради нити да буде роб.

  2. 1250 radnika X 10.000 eura = ………… ?
    1250 radnika X 200 eura = ………… ? /PLATA/
    Dajte i meni te pare i ja ću da otvorim fabriku ! Doduše , zatvorio bih je posle 1-2 godine , kao „Zastava-FIAT“ !
    I svima ima da bude lepo a meni najviše !
    I niko nema da ide na selo !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *