Potpisan sporazum po kome će privrednici podizati kredite, a Niš plaćati kamatu

U ime Grada Niša, gradonačelnik Darko Bulatović potpisao je danas sporazum sa predstavnicima „Banke Intese“ sporazum o poslovnoj saradnji. Grad Niš je izdvojio pet miliona dinara za plaćanje kamate privrednicima koji podignu kredite.

potpisivanje – foto:ni.rs

Minimalni iznos kredita za koji će se subvencionisati kamata je 100 000,00 dinara, a maksimalni 1 500 000,00 dinara. Grad Niš subvencionisaće kamatu do utroška sredstava, a najkasnije do 31.decembra tekuće godine.

Komisija za dodelu finansijskih sredstava u okviru realizacije ovog programa, prema kriterijumima iz javnog poziva, izabrala je najpovoljniju ponudu, koju je podnela “Banca Intesa”. Gradsko veće prihvatilo je preporuku Komisije i danas je u Gradskoj kući u Nišu potpisan Sporazum o poslovnoj saradnji Grada Niša i “Banca Intesa”. Sporazum su potpisali, u ime Grada, Gradonačelnik Darko Bulatović i u ime banke, direktor za prodaju malom biznicu u Regionalnom centru Niš Milan Bogdanović i regionalni direktor za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom u Regionalnom centru Niš Violeta Marjanović.

Za Grad Niš je jako važno da se ovakvi programi realizuju kako bismo podstakli razvoj preduzetništva i time doprineli daljem smanjivanju stope nezaposlenosti u našem gradu. Lokalnoj samoupravi su za realizaciju ovih planova potrebni pouzdani partneri i stoga sam zadovoljan što ćemo ovaj program realizovati u saradnji sa Banca Intesa. Grad izdvaja 5 000 000,00 dinara za subvenciju kamata na kredite koji će biti dodeljeni privrednim subjektima i iskreno se nadam da će biti dosta zainteresovanih za ovakvu vrstu pomoći“, rekao je prilikom potpisivanja Sporazuma o saradnji član Gradskog veća za privredu Mihajlo Zdravković.

Privatnici mogu da konkurišu za „beskamatne“ kredite

U okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša za 2017. godinu, koji realizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, upućen je javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije Grada Niša, uz učešće Grada kroz subvencionisanje kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava, troškove nabavke mašina i opreme.

Sporazum koji je Banca Intesa danas potpisala sa Gradom Nišom će nam omogućiti da pravnim licima i preduzetnicima na teritoriji ovog grada, inače veoma važnog regionalnog poslovnog centra naše banke, obezbedimo još povoljnije uslove kreditiranja i tako im pomognemo da unaprede poslovanje i povećaju konkurentnost. Razvoj preduzetništva je ključni faktor ekonomskog rasta, povećanja zapošljavanja i boljeg kvaliteta života građana ne samo u Nišu, već i u celoj našoj zemlji, i zato je veoma važno da banke pruže podršku ovom segmentu privrede, izjavila je Violeta Marjanović, regionalni direktor Banca Intesa za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom u Regionalnom centru Niš.

gradjanin/ni.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *